21 januari 2015 door in HTC.

De eerste echte kiekjes van de HTC One M9 (HTC’s nieuwe vlaggenschip) lijken te zijn opgedoken. Honderd procent uitsluitsel dat het over een origineel prototype gaat is er niet, maar we volgen graag de geruchten. De conclusie: de telefoon verschilt niet veel van z’n voorganger, de HTC One M8. Behalve de camera: dit vierkante ding valt wel heel erg op. Waarschijnlijk wordt de HTC One M9 op 1 maart gepresenteerd. 

Geen UltraPixel-cameratechnologie

Met dat vierkant uitziende cameraatje lijkt de fabrikant definitief afscheid genomen van de UltraPixel-cameratechnologie, de dual-lens is verdwenen. Na de uitkomst van de One M8 is er zelfs geen enkele HTC-telefoon meer verschenen met een UltraPixel-camera. De camera wordt ondersteund door een dual-ledflitser.

De behuizing ziet er net zo stevig uit als die van de One M8. We zijn benieuwd of de One M9 ook de krachtige BoomSound-speakers heeft meegekregen en als we de foto’s zien, kunnen we daar wel van uit gaan.

Voor 1 maart staat er een HTC-persconferentie gepland. Dikke kans dus, dat we de HTC One M9 terugzien op het Mobile World Congress in Barcelona.

De HTC One M9

Een paar weken terug lekten de specificaties van de HTC One M9 al. Als we de berichtgeving mogen geloven: De telefoon krijgt een 5 (of 5,5) inch-scherm met een full HD-resolutie. Hij is kleiner en tegelijk dikker dan z’n voorganger. Die dikte komt waarschijnlijk door de hogere capaciteit die de batterij heeft meegekregen.

Onder de motorkap draait de gloednieuwe Snapdragon 810-processor. Deze 64-bit octactore processor bestaat uit een snelle 2 GHz quad-core processor en een energiezuinige 1,5 GHz quad-core processor. Dat wordt ondersteund door 3 gigabyte aan werkgeheugen. De accu heeft een capaciteit van 3,500 mAh.

De telefoon draait op 5.0 Lollipop, het nieuwste Android-besturingssysteem. Of de telefoon daadwerkelijk HTC One M9 gaat heten, weten we niet zeker. Voorlopig luisteren we dan maar naar z’n codenaam: HTC Hima.

De fotoleak is afkomstig van (en kun je bekijken op) nowhereelse.fr.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones