Opgevoerde variant Nokia 8 verkrijgbaar in oktober

Opgevoerde variant Nokia 8 verkrijgbaar in oktober

We zagen een nieuwe variant van de Nokia 8 met extra (werk)geheugen eerder deze maand voorbijkomen in een keuringsrapport van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC). We gingen er van uit dat deze uitvoering alleen in de VS verkocht zou worden. Het blijkt dat we er naast zitten. Deze opgevoerde variant komt ook naar Europa, zo weet Roland Quandt ons te melden, en wel in oktober.

Dat schrijft de Duitse techjournalist op WinFuture.

De Nokia 8 werd half augustus vol trots gepresenteerd door Nokia en HMD Global Communication. Hij heeft van nature al behoorlijk wat in zijn mars, maar extra rekenkracht kan natuurlijk nooit kwaad. Dat was de mening die de Finnen waren toegedaan. Zodoende ontstond waarschijnlijk het plan om een opgevoerde variant van het vlaggenschip op de markt te brengen. Een paar dagen geleden zagen we deze via een keuringsrapport van de FCC voorbijkomen. Dat is meestal een teken dat een toestel op het punt staat toegelaten te worden tot de Amerikaanse consumentenmarkt.

Het blijkt dat wij in Europa ook deze variant van het toestel voorgeschoteld krijgen. Volgens Roland Quandt, geen onbekende voor wie het laatste smartphonenieuws enigszins volgt, start de verkoop van deze Nokia 8 op 20 oktober in Duitsland. In plaats van 4 GB werkgeheugen krijgt hij 6 GB RAM. Ook de opslagcapaciteit is opgevoerd van 64 GB naar 128 GB. Dan is er tot slot nog iets om rekening mee te houden. De reguliere Nokia 8 kun je in vier verschillende kleuren bestellen: Tempered Blue, Polished Blue, Polished Copper en Steel Grey. De geüpgradede versie verschijnt in slechts één kleur: Polished Blue.

Naar Nederland?

Vanzelfsprekend is de nieuwe uitvoering van het vlaggenschip net even iets duurder dan het instapmodel. De standaardversie heeft een adviesprijs van 599 euro. De uitvoering met extra rekenkracht gaat over de toonbank voor 669 euro. De overige specificaties zijn identiek met de instapper. Dat betekent dus dat je een toestel in huis haalt met een 5,3 inch groot scherm met QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en Corning Gorilla Glass 5. De Qualcomm Snapdragon 835 neemt alle rakentaken op zich. Verder heeft het vlaggenschip drie 13 megapixelcamera’s met Carl Zeiss lenzen -twee achterop en één aan de voorkant- USB-C aansluiting, 3090 mAh batterij met Quick Charge 3.0 en IP54 certificering. Hij draait nu nog op Android 7.1.1 Nougat. Diens opvolger, Android 8.0 Oreo, wordt momenteel getest. Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat je met de nieuwe versie aan de slag kunt.

De vraag is echter: verschijnt de Nokia 8 met extra (werk)geheugen ook in Nederland? Wij zetten daar onze vraagtekens bij. Herinner je je de Nokia 6 nog? Deze verscheen eveneens in twee verschillende varianten: het instapmodel met 3 GB RAM en 32 GB intern geheugen, en de Arte Black editie met 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagcapaciteit. Deze laatste hebben we tot op heden nog altijd niet gezien. Het zou ons niet verbazen als we met de nieuwe Nokia 8 hetzelfde scenario te zien krijgen.

De Nokia 8 ligt sinds begin deze maand in ons land in de schappen. Vlak voor de Nederlandse lancering schreef ik een uitvoerig artikel over de vijf beste features van het vlaggenschip. Deze heb ik beschreven in ‘5 Redenen waarom wij nu al uitkijken naar de Nokia 8’.

 

Zou jij interesse hebben voor de Nokia 8 met extra rekenkracht voor een adviesprijs van 669 euro? Of vind je dat te veel geld voor wat je er voor terugkrijgt?

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones