Opnieuw foto’s MotoMods Moto Z gelekt

Opnieuw foto’s MotoMods Moto Z gelekt

Aanstaande donderdag is het zover: dan houdt Lenovo een persevenement waar het hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Moto Z-serie onthult. Deze bestaat uit een tweetal high-end smartphones met modulaire backpanel, die ook wel MotoMods worden genoemd. Afgelopen weekend doken er opnieuw foto’s op van deze modulaire accessoires.

Het gerucht gaat al een tijdje de ronde dat Lenovo aan twee premium mobiele telefoons werkt. Aanvankelijk hoorden we de naam Moto X4 voorbijkomen, maar later dook het verhaal op dat Lenovo, dat de merknaam Moto bezit, voor een andere serienaam kiest: Moto Z. Intern gebruiken de medewerkers geheel andere namen voor de toestellen: Motorola Vertex en Motorola Vector Thin. De eerste is het instapmodel, de tweede het vlaggenschip van de Moto Z-serie.

MotoMods

Niet alleen hebben beide toestellen naar verluidt premium specificaties, maar hebben ze tevens een unieke feature: verwisselbare modulaire accessoires, vergelijkbaar met de LG G5. In plaats van de onderkant van de smartphone los te koppelen en daar een module in te plaatsen, bevestig je bij de Moto Z de hulpstukken op het achterpaneel met behulp van magneten.

Voor zover bekend brengt Lenovo bij lancering zes verschillende modulaire accessoires uit, de kans bestaat dat dit er in de toekomst nog meer worden. Zo gaat er geruchten dat Lenovo met een extra krachtige accu (Power Mod), pico projector (Theater Mod) en stereospeakers (Stereo Mod) op de proppen komt.

Afgelopen weekend zijn er foto’s van de Style Mod gelekt. Dit zijn verwisselbare achterkantjes om je toestel een meer persoonlijk tintje te geven. Zo zijn er backpanels opgedoken die vervaardigd zijn uit leer, hout en nylon. De prijzen van deze achterkantjes laten zich nog raden.

Moto Z MotoMods

Specificaties Moto Z

De specificaties van de Moto Z kennen we donderdag 9 juni pas, de datum dat ze waarschijnlijk door Lenovo uit de doeken worden gedaan. Dat wil niet zeggen dat er de afgelopen weken niet veel informatie naar buiten is gekomen over de toestellen. De laatste berichten suggereren dat beide smartphones een 5.5 inch AMOLED-scherm krijgen, maar met verschillende schermresoluties: de Motorola Vertex heeft een FHD-resolutie (1920 bij 1080 pixels), de duurdere Motorola Vector Thin een Quad HD-resolutie (2560 bij 1440 pixels).

De Motorola Vertex krijgt onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 625 octacore-processor met 2GB of 3GB werkgeheugen, 16GB of 32GB intern geheugen, een 13 megapixelcamera en een 2.600 mAh batterij. De Motorola Vector Thin is krachtiger en krijgt naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor, 3GB of 4GB RAM, 32GB intern geheugen, een 16 megapixelcamera met laser-autofocus en Phase Detection Autofocus (PDAF) en een 3.500 mAh accu.

Beschikbaarheid

Donderdag 9 juni weten we waarschijnlijk  meer. Mogelijk horen we dan ook of en wanneer de toestellen bij ons in de winkels verschijnen. Volgens beroepslekker Evan Blass krijgen we dan nog een andere smartphone te zien: de Lenovo PHAB2 Pro, de eerste Project Tango smartphone van Google. Specificaties over dit toestel zijn niet bekend.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones