8 april 2015 door in HTC.

De voorlopige eerste cijfers van HTC zijn vandaag bekend gemaakt. Daarbij is een kleine 15 miljoen euro winst gemaakt, voor het vierde kwartaal op rij. Een marginale winst, maar toch: winst is winst. De definitieve cijfers van dit kwartaal volgen binnenkort.

Omzet en winst

De definitieve cijfers zijn dus nog niet bekend, maar volgens de verwachting komt de omzet neer op 41,52 miljard Taiwanese dollar. Dat is 1,23 miljard euro – en een kwart meer dan een jaar ervoor. De winst is uiteindelijk 510 miljoen Taiwanese dollar, omgerekend 15 miljoen euro.

Een jaar terug (eerste kwartaal van 2014) rekende het bedrijf nog een verlies van 1,88 miljard Taiwanese dollar. Daarna gingen de cijfertjes wat de lucht in. Zo stond er het tweede kwartaal 55 miljoen onderaan de streep, het derde kwartaal 16 miljoen en het vierde kwartaal 13,8 miljoen.

Ook is dit het vierde kwartaal op rij waarin HTC weer zwarte cijfertjes schrijft. Echter zijn deze nog lang niet vergelijkbaar met de cijfers van HTC’s glorieuze tijden in 2010 en 2011.

HTC One M9

Een paar weken geleden presenteerde de fabrikant tijdens het Mobile World Congress haar nieuwe vlaggenschip: de HTC One M9. De verkoop daarvan is echter nog niet terug te zien in de cijfers. Daarvoor wachten we de tweede kwartaalcijfers van 2015 af. Deze heeft een adviesprijs van 749 euro meegekregen.

Ook de HTC One M9 Plus staat op het punt om gepresenteerd te worden. Voor morgen staat er een persconferentie in Peking gepland. Het is echter nog maar de vraag of deze telefoon op de westerse markt verschijnt.

htc one m9

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones