Optische vingerafdrukscanner ontgrendelt Galaxy S8

Optische vingerafdrukscanner ontgrendelt Galaxy S8

Via Weibo zien we nog een manier om de Galaxy S8 te ontgrendelen. Ice Universe, een bekende Weibo lekker, laat zien hoe je het Samsung vlaggenschip via een optische vingerafdrukscanner aan de voorkant van het beeldscherm kunt ontgrendelen.

Beide Galaxy S8 vlaggenschepen staan op het punt alle verkoop records te breken. Uiteraard zijn er enkele minpunten aan de telefoon. Net als alle andere smartphones moet je niet je bankgegevens open en bloot in je notities zetten. Criminelen kunnen de telefoon namelijk met flink wat moeite en een goede foto van je unlocken. In China testen ze een nieuwe manier van ontgrendelen, via de geïntegreerde home knop. Zou die methode ook echt werken? Of is het een hoax.

Unlocken via Optische vingerafdrukscanner

Een nieuwe film via Weibo laat zien dat de Galaxy S8 is te ontgrendelen via een optische vingerafdrukscanner aan de voorkant van het vlaggenschip. De film laat zien hoe iemand via de voorkant het vlaggenschip van Samsung ontgrendelt. Dankzij Ice Universe, een bekende Weibo lekker, worden we geïnformeerd over deze nieuwe manier. De video, die je hier vindt, toont een Galaxy S8 waarvan het scherm wordt gelocked om de telefoon vervolgens met de vinger te ontgrendelen. Helaas is onze Chinese taal beheersing niet goed genoeg om te achterhalen of het hier om een hoax gaat of dat de telefoon daadwerkelijk met een lichte vingerafdruk is te ontgrendelen.

Galaxy S8 optische vingerafdrukscanner

Iris ontgrendeling

Eerder deze maand bleek dat de irisscanner op een niet al te moeilijke manier te omzeilen is. Je maakt en foto van iemand met de juiste camera en legt daar de juiste lens op en de Samsung Galaxy S8 of Galaxy S8+ opent zich volledig voor je. Hoewel de te volgen acties niet door gemiddelde personen uit te voeren zijn, is het uiteraard verontrustend nieuws. Samsung reageerde op het irisscanner incident zoals je mag verwachten. De Zuid-Koreaanse fabrikant zei er alles aan te doen om de problemen op te lossen en dat het nauwelijks voorkomt.

Vandaag zien we een mogelijke alternatieve manier om de Galaxy S8 te ontgrendelen. Helaas moeten we dus concluderen dat de optimale beveiliging die je verwacht van een smartphone met zowel vingerafdruk scanner als irisscanner niet zo optimaal is als je denkt.

Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 brengt een volledig nieuw ontwerp met zich mee. De AMOLED Infinity beeldschermen van beide vlaggenschepen kennen hun weerga nog lang niet en de verkoopcijfers van beide vlaggenschepen stellen zeker niet teleur. Samsung wil 60 miljoen Galaxy S8 vlaggenschepen verkopen en de Zuid-Koreaanse fabrikant loopt op schema. Het tweetal is uitgerust met de nieuwste 10nm processor met 4 GB aan werkgeheugen. De camera van het toestel behoort tot de beste in de smartphone markt en in testen tegen directe concurrenten wordt de camera meer dan gemiddeld verkozen tot beste. Het blijft echter een forse investering van 799 of 899 voor een los Galaxy S8 toestel.

samsung galaxy s8 kleuren

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones