3 oktober 2014 door in Algemeen.

samsung_galaxy_k_zoom-550x364Ken je dat? Je staat te filmen tijdens een concert, wilt inzoomen en… daar gaat je kwaliteit. De digitale camera’s in smartphones worden met elk nieuw toestel beter maar voor de verminderde kwaliteit van de zoom was nog geen oplossing. Maar het lijkt erop dat die wel in zicht komt. Het bedrijf Dynaoptics heeft aangegeven te werken aan een zoomlens voor smartphones waarbij deze niet uitsteekt.  

Links en rechts

Dat zei het bedrijf tijdens het startupprogramma StartX op de universiteit Stanford. Het gaat om een nieuwe, asymmetrische lens die op hardware is gebaseerd. Deze beweegt op en neer in de smartphone, in plaats van in en uit te schuiven. Daardoor hoeft de smartphone niet dikker gemaakt te worden. Door naar links en rechts te bewegen, verandert het perspectief van de lens.

Een verschil als je kijkt naar bijvoorbeeld de Galaxy K Zoom. Optische zoom heeft het toestel wel, maar de lens komt wel naar buiten. Daarmee verschilt het weinig van een gewone fotocamera.

Kwaliteitsverlies

Al eerder hebben fabrikanten van smartphones geprobeerd om wat te doen aan het kwaliteitsverlies van de zoom. Deze heeft een 41 megapixelcamera met een sensor die je in foto’s laat snijden waarop het lijkt alsof er ingezoomd is. Zonder kwaliteitsverlies.

Begin 2015 moeten fabrikanten van smartphones kunnen testen, eind 2015 hoopt het bedrijf flink te kunnen gaan produceren. Het lijkt erop dat HTC de eer krijgt. De fabrikant gaf in april van dit jaar al aan om binnen een jaar tot achttien maanden met een optische zoom voor smartphones te komen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones