Opvoeren CPU of design aan basis van Note 7 incidenten

Opvoeren Note 7

Het zou natuurlijk prachtig zijn als de geruchten eindigde nadat Samsung een streep door de Galaxy Note 7 zette. Niets is natuurlijk minder waar. Twee nieuwe geruchten over de oorzaak van de ontbrande Galaxy Note 7 vlaggenschip komen net naar boven. Samsung Technici hebben het opladen van de batterij versnelt door het opvoeren van de CPU. Het andere gerucht geeft de vorm van de Note als oorzaak van het ontbranden.

De laatste maanden is de Galaxy Note 7 heet nieuws. Het toestel was op weg naar verkoop records voor de Koreaanse smartphone fabrikant Samsung. Helaas ging die vlucht in vlammen op en dat noodzaakte Samsung tot een kostbare terugroep actie. Naast forse imagoschade een gigantische klus. Als klap op de vuurpijl vlogen er ook enkele hernieuwde Galaxy Note 7 toestellen in brand. Incidenten die Koreaanse nummer één smartphone fabrikant dwongen de verkoop en productie stop te leggen. Nu wordt het natuurlijk gissen naar de oorzaak. Samsung zelf onderzoekt alle incidenten en hopelijk wordt het euvel snel gevonden.

Opvoeren CPU leidt tot spanningen in de batterij

De Financial Times heeft een nieuwe theorie achter de onploffende Galaxy Note 7 toestellen. Volgens deze theorie ligt de oorzaak niet bij de batterij maar bij de ingenieurs van de smartphone.

Bronnen die in contact staan met hoge piefen bij Samsung vertelde de krant dat het probleem wel eens kan liggen bij ingenieurs de processor moesten opvoeren voor snel laden. De aanpassingen aan de processor maken het mogelijk om sneller op te laden. De snelheid was waarschijnlijk zo ver opgevoerd dat de batterij het tempo niet bij kon houden.

Nadelen snel opladen

Met het opvoeren van de CPU kon de Note 7 zijn accu nog sneller opladen. Wanneer je een batterij te snel wil opladen, dan kan de batterij onstabiel worden. Het super snel doorpompen van energie door dit wonderlijke stukje lithium-ion techniek kan dan leiden tot ontploffingen.

Het is slechts één van de theorieën die er zijn van het ongelukkige ontbranden van de Galaxy Note 7. Een andere theorie legt wel de nadruk op de batterij.

Design mogelijke oorzaak ontbranden batterij

Samsung maakte de Galaxy Note 7 met de steilste hoek curve ooit. Het symmetrische design van de Note 7 zou nog wel eens de reden kunnen zijn dat de batterijen niet goed functioneren.

Primeurs Note 7 net een stapje te ver?

De Note 7 maakt gebruik van enkele primeurs als het gaat om design. Het zijn echter primeurs die de oorzaak kunnen zijn achter het ontbranden. Zo heeft Samsung voor de fabricage van de smartphone gebruik gemaakt van het sterkste serie 7000 aluminium voor de frame en zijkanten. Het metaal maakt de zijkant en frame 1,3 keer sterker en 1,2 keer meer kras bestendig dan het metaal gebruikt in de Galaxy S7. Bovendien heeft Samsung, met het oog op optimaal schrijfvlak voor de S Pen, gebruik gemaakt van een zeldzaam proces om de steilste ’edge’ te kunnen maken. De helling in het gebogen scherm is nog nooit zo stijl geweest en dat kun je zien in onderstaande figuur. De steile edge heeft Samsung ook verwerkt in de achterkant zodat het ontwerp absoluut ‘symmetrisch’ is.

Design Samsung

Symmetrische design boosdoener

De steile curves aan beide kanten maakt de Galaxy Note 7 tot de smalste Note ooit. Zelfs in vergelijking met de eerste 5,3-inch Note. Dat kan precies de reden zijn dat de telefoon in sommige gevallen in brand is gevlogen. Uit gelekte documenten van de eerste terugroep actie blijkt namelijk dat de accu’s van Samsung’s SDI dochteronderneming iets fractie groter waren dan hun compartiment. Hierdoor kwamen de isolatie platen die een scheiding vormen tussen de anode en kathode iets te dicht bij de randen. Phonearena heeft een foto op de kop getikt van een röntgen foto van beide batterijen. Daarop zie je de versie van SDI iets vervormd.

 Samsung SDI vs ATL Accus

Beide theorieën zijn niet door Samsung bevestigd. Het blijft voorlopig nog speculeren over de precieze reden van het ontbranden van de Galaxy Note 7’s. Het mag duidelijk zijn dat Samsung er alles aan doet zijn eer te behouden en de zaken haarfijn uitzoekt. Want een herhaling van wat er met het vlaggenschip gebeurd is, kan het bedrijf nog wel eens de kop kosten.

Wij houden je op de hoogte. Hier vind je enkele alternatieven voor de Galaxy Note 7.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones