Opvolger OnePlus One tussen april en september te koop

oneplus-appsAls we de geruchten mogen geloven, is de opvolger van de OnePlus One in het tweede of derde kwartaal van aankomend jaar te koop. Dat zal gebeuren onder de heel verrassende naam OnePlus Two. Carl Pei van OnePlus heeft bevestigd dat de telefoon aankomend jaar wordt gepresenteerd, een jaar na de presentatie van de OnePlus One. De telefoon zal wat kleiner zijn dan de OnePlus One, die een beeldscherm van 5,5 inch heeft.

Tweede of derde kwartaal

Carl Pei is één van de kopstukken bij de fabrikant en bevestigde dit alles tegenover BGR. Hij vertelde ook dat India een van de landen zal zijn waar de telefoon het eerst wordt verkocht. “We willen een lancering plannen in het tweede of derde kwartaal van 2015”, zegt hij. De prijs ligt waarschijnlijk beneden de 350 euro. Of de telefoon in de schappen komt te liggen of weer een exclusief karakter krijgt door het systeem met invitatiecodes, komt niet naar voren. Afwachten dus.

Kleiner scherm

Als we de geruchten mogen geloven heeft telefoon nummer twee een kleiner scherm en zal deze een tikkeltje duurder worden dan de OnePluOnePluss One. Er mag worden gerekend op kleine verrassingen wat betreft de hardware, zegt Pei. Verdere toelichting wil hij niet geven.

Op wat voor Android-software het toestel gaat draaien, is nog niet bekend. De One draait nu op een aangepaste versie van Android: CyanogenMod. Echter heeft deze een exclusieve deal gesloten met Micromax. Daarmee is Micromax de enige die CyanogenMod nog mag gebruiken.

Eerder dit jaar bevestigde de fabrikant in een vraag- en antwoordsessie op Reddit dat er een opvolger van de One op komst was. Toen werd ook al duidelijk dat er een kleinere telefoon in de pijplijn zat.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones