Opvouwbare Samsung Galaxy X kost dik 1.500 euro

Opvouwbare Samsung Galaxy X kost dik 1.500 euro

Samsung is al jaren de nummer één smartphone fabrikant in de wereld. Hoewel het bedrijf afgelopen jaar minder innovatief was met de Samsung Galaxy S9 verwachten we volgend jaar de Samsung Galaxy X. Het eerste vouwbare vlaggenschip krijgt waarschijnlijk een prijskaartje van ruim 1.500 euro.

Opvouwbare smartphones komen eraan meldt de Korea Times deze week en Samsung zal er alles aan doen om de eerste fabrikant te zijn met een vouwbaar scherm. Al jaren ontwikkelt de Zuid-Koreaanse fabrikant technieken voor een opvouwbare smartphone. Het toestel krijgt vermoedelijke de naam Galaxy X en lijkt in 2019 te worden onthuld. De Koreaanse krant sprak met Samsung analisten over het aankomende innovatieve vlaggenschip.

Opvouwbare Samsung kost ruim 1.500 euro

Er wordt al enige tijd gespeculeerd dat Samsung de eerste opvouwbare smartphone wil presenteren in 2019. Waarschijnlijk zien we dit toestel op het Mobile World Congress 2019 in Barcelona. Volgens KimJang-yeol, onderzoeksanalist bij Golden Bridge Investments, kun je rekenen op een flinke prijs. Een losse Samsung Galaxy X smartphone kost volgens de analist ongeveer 2 miljoen won (omgerekend ruim 1.500 euro). Men speculeert over een productie start voor de vouwbare Galaxy X in november van dit jaar. Het assemblageproces van de revolutionaire smartphone begint waarschijnlijk in dezelfde maand in december. Samsung wil de opvouwbare smartphone vrijwel direct na de lancering beschikbaar maken voor aankoop.

Samsung Galaxy X

De opvouwbare smartphone van Samsung heeft in uitgevouwen vorm een gigantisch 7,3 inch AMOLED beeldscherm. Dit grote beeldscherm bestaat uit twee delen van 4,5 inch als je de telefoon weer opvouwt. Het vlaggenschip leent daarnaast verschillende specificaties van de aankomende Galaxy S10. De opvolger van de Samsung Galaxy S9 beschikt over een Exynos 9820 processor en verbeterde hoofdcamera’s. Features die je mag verwachten in de opvouwbare Galaxy. Het aantal Samsung Galaxy X toestellen zal in eerste instantie beperkt blijven tot 300.000 tot 500.000 stuks.

We noemen de opvouwbare Samsung al tijden Galaxy X, maar de Koreaanse fabrikant heeft deze naam natuurlijk niet officiële bevestigd.

Vouwbare smartphone race

Naast Samsung dingt Huawei ook mee in de race om de eerste vouwbare smartphone. De Chinese fabrikant heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met beeldscherm fabrikant BOE. Samen willen ze Samsung voor zijn en de eerste vouwbare Huawei smartphone presenteren. Huawei denkt zelfs dat het merk dit jaar al de primeur heeft.

Wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones