Lancering opvouwbare Samsung Galaxy X niet in 2017

Galaxy X tech

De geruchtenmolen over de opvouwbare Samsung smartphone draait op volle toeren. De smartphone, met vermoedelijke naam Galaxy X, zou dit jaar nog verschijnen. Een rapport uit Zuid-Korea laat weten, dat fans dit jaar waarschijnlijk geen Galaxy X zien.

Eerder dit jaar voorspelde een aantal nieuwsberichten een commerciële lancering van de vouwbare Samsung smartphone. Er gingen zelfs geruchten rond, dat Samsung de eerste opvouwbare smartphone in de wereld eind 2017 in productie zou hebben. De bronnen verwachtte een beperkte productie van ongeveer 100.000 toestellen in het derde kwartaal van 2017. Een nieuw rapport van The Investor weerspreekt deze berichten.

Experts sceptisch over Samsung Galaxy X lancering in 2017

Terwijl verschillende berichten eerder dit jaar een Galaxy X productie van 100.000 stuks verwachtte, zijn experts en insiders van Samsung Electronics sceptisch. Het project heeft vertraging opgelopen vanwege moeilijkheden bij de ontwikkeling van de vouwbare technieken. Volgens de bronnen kiest Samsung voor zekerheid vanwege oud Note 7 zeer. Ze menen dat de prille opvouwbare smartphone technologie bij een lancering nog wel eens een zware tol kan eisen van de fabrikant. Een tol die de technologiereus na het Galaxy Note 7 fiasco niet snel zal riskeren.

Een goed geïnformeerde bron uit de vertelde de Koreaanse krant het volgende op voorwaarde van anonimiteit:
Samsung display heeft een reeks projecten voor oprolbaar en opvouwbaar displays uitgevoerd sinds 2005. Na bijna een decennium sinds het bedrijf voor het eerst is geslaagd in het vouwen van een goed functionerende beeldscherm in 2008, is de opvouwbare scherm nog niet gecommercialiseerd. Dat betekent dat er nog steeds veel technische afwegingen te maken en moeilijkheden te overwinnen.

Met zijn opmerkingen ligt de bron van The Investor op één lijn met wat Koh Dong-jin van Samsung Electronics in augustus vorig jaar zei. Hij meende dat Samsung Electronics meer tijd nodig heeft om een opvouwbare smartphone te onthullen die consumenten voorziet van “zinvolle verbetering en ware gebruikersgemak voor de gebruikers.”

 Galaxy X

Ontwikkeling opvouwbare smartphone kent uitdagingen

Samsung fans hebben hoge verwachtingen van de vouwbare Galaxy X smartphone. De ontwikkeling van een opvouwbaar beeldscherm heeft te maken met een aantal zo genoemde ‘trade offs’, tegenstrijdige keuzes. Er zijn nog een aantal technische uitdagingen, trade offs, die eerst moeten worden opgelost. Een daarvan is de keuze tussen duurzaamheid en flexibiliteit.

Gebruikt een smartphone fabrikant harde componenten vanwege duurzaamheid, dan kan het apparaat aan flexibiliteit ontbreken. Een ander aspect in de flexibiliteit is het zogenaamde `decoupling´. Een probleem dat ontstaat bij het vouwen van de smartphone tussen het beeldscherm en de adhesives, bevestiging van het beeldscherm. Daarnaast moet het beeldscherm krachten uitgeoefend vanuit verschillende richtingen kunnen weerstaan. Krachten die worden uitgeoefend op het punt waar het scherm wordt gevouwen. Vervolgens moet het beeldscherm in vorm blijven na herhaald gebruik.

Een andere uitdaging is de dikte van de smartphone. De optimale dikte van een opgevouwen smartphone is 10 mm. Terwijl de rolstraal minsten 3 mm of minder nodig heeft. Er blijft dus slechts 4 mm ruimte voor andere componenten in de smartphone.

De vouwbare weergave technologieën demonstreren voor een eenmalige gebeurtenis is eenvoudig,” vertelt een bron aan The Investor, “maar ze te commercialiseren is een heel ander verhaal.

Commerciële lancering Galaxy X niet in 2017

Een leverancier van onderdelen voor zowel Samsung Electronics als Apple bevestigd, dat het Galaxy X project herhaaldelijk is uitgesteld en een commerciële lancering van de Galaxy X niet aanstaande is.

We gieten heel wat middelen in de ontwikkeling van opvouwbare smartphones, maar zelfs onderzoekers zijn onzeker over de uitvoerbaarheid van het apparaat en maken zich zorgen over de reactie van de markt. Het lijkt erop, dat er behoefte is aan meer testen en proeven voor commercialisering van de opvouwbare smartphone aangezien Samsung zeker niet nog een heisa wil ondergaan na de Note 7 crisis.

De ontwikkeling van een opvouwbare smartphone door Samsung lijkt in een te vroeg stadium te bevinden voor een commerciële lancering. De Zuid-Koreaanse smartphone fabrikant wil geen risico’s nemen met de Galaxy X. Aan het einde van de maand zien we wel de nieuwe Galaxy S8 vlaggenschepen van de Koreaanse Technologie gigant.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones