Opvouwbare Samsung Galaxy X spoedig officieel

Opvouwbare Samsung Galaxy X spoedig officieel

Een vandaag afgegeven certificaat onthult dat Samsung een verrassing voor ons in petto heeft. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is de afgelopen tijd namelijk bezig geweest met het fabriceren van een opvouwbare telefoon. Dit bijzondere toestel gaat de naam Samsung Galaxy X dragen en wordt vermoedelijk binnenkort officieel gepresenteerd.

De Samsung Galaxy X is inmiddels geen onbekende naam meer voor wie met enige regelmaat onze nieuwsberichten leest. Dit toestel staat beter bekend als de ‘opvouwbare telefoon van Samsung‘ en liet zichzelf eerder dit jaar al meermaals zien. Zo dook het toestel onder meer in diverse foto’s en ontving hij eind april al een Wi-Fi certificaat. Via onze collega’s van LetsGoDigital ontdekken we vandaag dat het toestel nu echt bijna klaar is voor de officiële onthulling. Zij ontdekten namelijk dat het toestel met modelnummer SM-G888No gisteren is goedgekeurd door de National Radio Research Agency (NRRA). Dit is een onderdeel van de Korea Communications Commision (KCC) welke verantwoordelijk is voor het testen en goedkeuren van mobiele apparaten, waaronder telefoons.

Samsung Galaxy X ontvangt keuringscertificaat

Het gerucht gaat al jaren dat Samsung met een opvouwbaar toestel bezig is. De eerste keer dat men hierover sprak dateert alweer uit 2013, toen er een reclamefilm van het toestel opdook. Normaliter wijst een keuring door een officiële instantie er echter op dat een introductie nabij is. Doorgaans duurt het maximaal nog 1 maand vooraleer het toestel wereldkundig wordt gemaakt na het verkrijgen van goedkeuring. Of het toestel echter ook naar Nederland komt, is nog maar de vraag. De cijfers ‘No’ in de modelnaam van het toestel verwijzen namelijk doorgaans naar Zuid-Korea, Samsungs thuismarkt. Het zou daarom heel goed kunnen dat hij in eerste instantie is voorbehouden aan consumenten in dit land. Helaas verklapt het certificaat ons verder niets over de werking, functies of specificaties van het apparaat.

Samsung prominent erkent ontwikkeling Galaxy X

Wel weten we dat Samsung al jaren bezig is met de ontwikkeling. Dit bevestigde topman Dongjin Koh afgelopen maand bijvoorbeeld nog. Aan de vooravond van de presentatie van de Apple iPhone X meldde hij dat zijn bedrijf van plan was om volgend jaar een opvouwbaar toestel op de markt te brengen. Opmerkelijk, aangezien Samsung prominenten doorgaans de lippen stevig op elkaar houden wanneer zij worden gevraagd naar dit ‘mysterieuze’ toestel. Koh voegde aan zijn verklaring toe dat diverse obstakels nog overwonnen moesten worden. Zodra deze hordes waren genomen, zou men het apparaat officieel aankondigen. Die tijd lijkt bij deze aangebroken. Mocht er meer bekend worden over het toestel, houden wij je uiteraard op de hoogte.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones