Opvouwbare telefoons in 2020?

Opvouwbare telefoons in 2020?

Samsung is serieus bezig met het ontwikkelen van opvouwbare telefoons. Voordat wij er van mogen genieten, dienen we nog wel even geduld te hebben. Waarom duurt het nog een paar jaar voordat wij onze telefoons kunnen opvouwen? Je leest het in dit artikel.

Samsung Galaxy X

Zo af en toe duikt er in het geruchtencircuit weer eens wat op over de Samsung Galaxy X. Dit zou volgens insiders uit de telefoonindustrie het eerste toestel van Samsung zijn met een opvouwbaar scherm. Er is uiteraard nog niets officieels bekend gemaakt maar toch duiken er geregeld wat berichten over op. Zo ook nu. Op de Display TechSalon beurs in Seoul, Zuid-Korea, heeft een vooraanstaand Samsung ingenieur zich uitgelaten over opvouwbare schermen. De ingenieur genaamd Kim Tae-Woong gaf een lezing waarin hij zei dat hij niet verwacht dat de schermen gemaakt kunnen worden voor 2019.

Samsung is er mee bezig

Het is interessant dat hij dit aangeeft, aangezien het suggereert dat Samsung dus daadwerkelijk met zo’n toestel bezig is. De ingenieur geeft eveneens aan waarom hij denkt dat het nog wel even zal duren totdat wij onze telefoons kunnen buigen. De reden is van economische aard. De huidige toestellen zonder buigbare schermen verkopen prima, waardoor Samsung op een aangenaam tempo door kan gaan met het ontwikkelen van de technologie en er dus geen haast is. Eveneens vermeldt hij dat tegen die tijd de technologie ‘volwassen’ genoeg is. Dat de toestellen genoeg verkopen klopt. Kijk maar naar de Samsung Galaxy S8 waarvan er zo’n twintig miljoen (!) geproduceerd gaan worden in de eerste productiefase.

Ingenieur wijdt uit

Uiteraard begon direct de geruchtenmolen op gang te komen en kon er geconcludeerd worden dat Samsung wellicht in 2020 met opvouwbare toestellen komt. Ze hebben immers ooit al een demo-model laten zien. Een Zuid-Koreaanse marktanalist die bij de beurs aanwezig was gaf eveneens zijn visie omtrent dit punt. Ook hij gaf aan vooral weinig economische noodzaak te zien in het versnellen van de technologische ontwikkeling.

Ingenieur Tae-Woong gaf na de beurs nog een interview aan de Zuid-Koreaanse technologiekrant The Korea Herald. Hierin gaf hij aan dat er nog vele technologische uitdagingen zijn het maken van opvouwbare schermen. Vooral de interne bedrading is een heikel punt, zo stelt hij. Verder geeft hij aan niet te veel te mogen verklappen, wat ook logisch is. Wat wij in ieder geval kunnen concluderen is dat Samsung serieus bezig is met het ontwikkelen van de techniek, maar dat wij nog wel even geduld moeten opbrengen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones