OTOMOS beschermt je kind tegen smartphone verslaving

OTOMOS beschermt je kind tegen smartphone verslaving

Een Japanse onderneming ontwikkelt een smartphone case waarmee ouders hun kinderen kunnen beschermen tegen smartphone verslaving. De OTOMOS wordt met speciale schroeven aan de smartphone bevestigd. De case, App en dienstverlenging helpen ouders bij het juiste gebruik van smartphones door hun kinderen.

Een van de grote zorgen voor ouders in 2017 is natuurlijk het smartphone gebruik van hun kinderen. Door overmatig gebruik kunnen zij wel eens verslaafd raken. Het altijd maar online zijn heeft zelfs ongelukken tot gevolg doordat kinderen kijkend op hun smartphone rond lopen. Het Japanse bedrijf Moto Ltd. vond het tijd om ouders te helpen. De onderneming ontwikkelde OTOMOS. Sterker nog misschien is de Otomos case ook iets voor volwassenen…

Otomos

OTOMOS beschermt kinderen

Moto heeft een smartphone case ontworpen waarmee het ouders gaat helpen om hun kinderen te beschermen tegen de verslaving van mobiele apparaten. Het bedrijf dat in Kobe Japan is gevestigd is van plan om de eerste smartphone cases aan het einde van augustus te verkopen.

Het Japanse bedrijf wil ouders helpen het smartphone gebruik van hun kinderen te reguleren. De smartphone case heet Otomos. Het stelt ouders in staat om tijd beperkingen in te stellen en het kan zelfs voorkomen dat kinderen hun telefoon gebruiken tijdens het lopen. Juist het lopen zonder op te kijken is een van de grote gevaren van smartphone gebruik door kinderen.

OTOMOS gebruik

Hoe werkt deze kinderbeschermer?

De smartphone van je zoon of dochter wordt bevestigd in de Otomos behuizing met een schroef. De smartphone kan nu niet meer worden verwijderd zonder speciaal gereedschap. Vervolgens kan de ouder een applicatie downloaden. Met deze app kunnen ouders hun eigen smartphone gebruiken om het dagelijks telefoongebruik van hun kind te reguleren en controleren. Ouders zijn nu in staat om een limiet in te stellen voor hun kind. Wanneer een kind probeert het limiet te overschrijden, dan gaat de telefoon automatisch in de slaapstand. Hoewel dit natuurlijk goed klinkt, zijn er natuurlijk noodsituaties waarbij een kind de smartphone juist nodig heeft. Ouders die zelfs geen smartphone hebben, kunnen alles via de een website van Moto Ltd instellen.

Otomos is in staat om de smartphone uit te schakelen als het apparaat wandel bewegingen detecteert. Voor de veiligheid wordt er automatisch een bericht verzonden naar de ouders van het kind als de case een enorme schok detecteert door bijvoorbeeld een ongeluk. Pas wel op met deze dienst, want kinderen zijn niet al te zuinig met hun toestel.

Zorgen van ouders over hun kind met een smartphone

De 37 jarige bestuurder van Momo wilde een eenvoudige manier om de zorgen van ouder te ontnemen zegt hij tegen de Japan Times:
We ontwikkelden het product na het horen van vele meningen en zorgen van ouders met kinderen die een smartphone gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is de case te bevestigen. Het is dus zeer eenvoudig te gebruiken.

Het Japanse bedrijf brengt gebruikers van Otomos waarschijnlijk zo’n ¥ 500 per maand in rekening. Omgerekend is dat circa 4,12 euro. Je neemt bij Momo een twee-jarig contract af voor het monitoren van de bewegingen en het smartphone gebruik van je kind. Het maandelijkse abonnement dekt de kosten voor de smartphone case en van de app. Het is helaas onduidelijk of en wanneer deze interessante dienst in Nederland beschikbaar wordt.

Mochten er ongeruste ouders tussen onze lezers zitten, wie weet zoekt het Japanse bedrijf nog mensen om de dienst in Nederland te introduceren. Het blijft natuurlijk lastig voor ouders om ervoor te zorgen dat hun kinderen op een goede manier met hun toestel omgaan. Deze Japanse hulp is vast zeer welkom!

Hulp voor Ouders bij smartphone gebruik kind

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones