Overzicht van de belangrijke nieuwe iOS 12 features

Overzicht van de belangrijke nieuwe iOS 12 features

Gisteren werd het WWDC (Worldwide Developers Conference) evenement gehouden in San Jose. Tijdens dit evenement lanceerde Apple haar nieuwe besturingssysteem, iOS 12. Het verbeterde besturingssysteem start apps 40% sneller en laat de camera tot 70% sneller opstarten. Apple producten die draaien op iOS 11 zijn compatibel met iOS 12 en de lancering verwachten we in het derde kwartaal van 2018.

Alle ogen binnen de Tech industrie waren gisteren naar San Jose, daar hield Apple het jaarlijkse WWDC evenement voor ontwikkelaars. Ook smartphone fans hielden hun adem in tijdens het evenement want de iPhone SE 2 zou wel eens gelanceerd kunnen worden. Helaas werd er geen hardware gelanceerd en bleef WWDC beperkt tot het nieuwe besturingssysteem en verbeterde software. Het nieuwe iOS 12 werd aangekondigd en er volgde ook updates voor macOS, watchOS en tvOS. Siri krijgt nieuwe functies en gebruikers worden geholpen om hun tijd achter het beeldscherm te beperken. De iOS update is gepland aan het einde van Q3 2018.

Verbeterde fotografie

Een sterk onderdeel bij Apple is altijd al fotografie geweest. De iPhone vlaggenschepen behoren steevast tot de top van camera smartphones. De iPhone 8 en  iPhone X werden bij de lancering direct de beste camera smartphone volgens DxO Mark. Het nieuwe besturingssysteem iOS 12 brengt hierin enkele verbeteringen. De camera start met het nieuwe besturingssysteem 70% sneller. Gebruikers kunnen vanaf nu hun activiteiten, locaties, evenementen, vakanties en verschillende items als bar, museum of kantoor gebruiken om te zoeken naar een afbeelding.

Nieuwe AR functies en verbeterde apps

AR is al jaren een speerpunt van Apple. iOS 12 biedt twee nieuwe functies, augmented reality (AR) en ARKit 2. Deze functies zullen handige AR apps toevoegen aan iOS 12. Gebruikers kunnen via de Measure-app bijvoorbeeld objecten in 3D opmeten in de echte wereld. De ARKit 2 is de verbeterde versie van de oorspronkelijke ARKit. Ook dit is een open source bestand voor grafische 3D toepassingen. Het creëren van AR content en het spelen van games is nu nog eenvoudiger met het nieuwe besturingssysteem.

Ook bestaande iOS apps zijn verbeterd. Verschillende bestaande leveren betere prestaties met het nieuwe besturingssysteem. Zo krijgen nieuws- en aandelenapps krijgen bijvoorbeeld een nieuw bladergedeelte terwijl iBooks en Car Play nu ook app-ondersteuning hebben door derden. De nieuwe iOS 12 maakt het ook mogelijk om snelkoppelingen te maken voor Domotica / smart home toepassingen. Zo kun je via eenvoudige snelkoppelingen je verlichting uitschakelen of de herinneringen voor een afspraak.

Vier nieuwe Animojis en Facetime met 32 mensen

t-rex emojiVoor de jeugd heeft Apple vier nieuwe Animojis geïntroduceerd binnen de Message-app. Vanaf nu kun je ook een tijger, geest, koala of T-Rex emoji sturen. Daarnaast heeft het nieuwe besturingssysteem tongdetectie. Je iPhone kan daarmee je tong bewegingen detecteren.

FaceTime wordt door velen iPhone gebruikers gebruikt. De apps is nu uitgebreid met een interessante functie waarbij je met meerdere mensen kunt chatten in een groep. De groep kan tot wel 32 mensen groot zijn. Ideaal voor vergaderingen en overleg voor het aankomende familie evenement.

 

App limit handige Screen Time

Net zoals Google heeft ook Apple functies toegevoegd die gebruikers inzicht geven in hun gebruik. Deze nieuwe functies moeten Apple gebruikers helpen om overmatig schermgebruik te beperken. iPhone gebruikers kunnen bijvoorbeeld met de App Limit functie aangeven hoelang ze een bepaalde app willen gebruiken per dag. De functie geeft automatisch een bericht wanneer je het aangegeven limiet bereikt. Binnen iOS 12 kun je straks ook een gedetailleerde weekoverzicht krijgen van je smartphone en app gebruik. Daarnaast krijgen ouders meer middelen om het gebruik van hun kinderen te volgen en beheersen. De Niet Storen functie is aangepast zodat je ook kunt kiezen voor de optie om in de nacht helemaal geen notificaties te ontvangen.

Het gratis besturingssysteem iOS 12 zal beschikbaar worden vanaf het najaar.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding