Patent Samsung wijst op nieuwe mogelijkheid dual screen

Patent Samsung wijst op nieuwe mogelijkheid dual screen

De smartphone markt is in afwachting van de nieuwe generatie smartphones met een vouwbaar beeldscherm. De ogen zijn natuurlijk gericht op de absolute marktleider in OLED beeldscherm technologie, Samsung. Vandaag zien we een interessant patent met nieuwe invulling voor een vouwbare of dual screen Samsung Galaxy smartphone. Krijgt de nieuwe Samsung Galaxy X een uitschuifbaar beeldscherm?

Samsung Dual screen smartphone

Vandaag hebben we een nieuwe patent gevonden van de nummer één smartphone fabrikant in de wereld. Het Zuid Koreaanse technologie bedrijf heeft een patent op een nieuwe smartphone met twee beeldschermen. De aanvraag is voor een systeem waarbij het eerste scherm over het tweede scherm naar buiten schuift of juist open klapt. Beide opties zijn in het patent opgenomen. Er is een serieuze mogelijkheid, dat de Samsung Galaxy X een beeldscherm krijgt, dat je kunt uitschuiven. Samsung ontwikkelt een smartphone waarbij het tweede scherm verschijnt door het eerste beeldscherm naar links of rechts te schuiven. Het opvallende aan dit patent is dat de beeldschermen niet aan elkaar worden gekoppeld tot één groot beeldscherm. In plaats van één groot beeldscherm krijg je op het ene beeldscherm meer informatie te zien.

Het is nog onduidelijk hoe ver de Zuid Koreaanse fabrikant is met de ontwikkeling van dit twee beeldschermen concept. De patent aanvraag dateert uit april 2016 en werd vandaag gepubliceerd.

2e beeldscherm Samsung Galaxy X mogelijk uitschuifbaar?

Het patent dat is geregistreerd bij de World Intellectual Property Organisation onder publicatie nummer WO2017188738 is niet heel duidelijk over het mechanisme waarop de beeldschermen uitklappen. In het patent geeft Samsung aan, dat het eerste beeldscherm (461) glijdt over het tweede beeldscherm of over het tweede beeldscherm (462) heen draait. In de afbeeldingen zien we dat het eerste scherm wordt uitgeschoven tot het scherm naast het eerste beeldscherm ligt. De smartphone kan informatie op beide schermen tonen en de twee schermen zijn beide touch screens. Het lijkt alsof Samsung kiest voor een extra beeldscherm dat niet gekoppeld wordt tot één groot beeldscherm. In het tweede scherm wordt vooral extra informatie getoond uit het eerste scherm. Ga je naar je contacten op het tweede scherm en druk je op een van je contacten (1100) dan kun je op het eerste scherm extra informatie zien (1101/1102).

Samsung dual screen smartphone with twoway screen

Waarom kijkt de smartphone markt naar Samsung?

Samsung is de absolute marktleider in de smartphone markt. De fabrikant verkoopt de meeste smartphones en levert zelfs cruciale onderdelen aan directe concurrent Apple voor de iPhone X. De Koreaanse reus is daarnaast marktleider in de OLED panelen voor smartphones. De onderneming staat op het punt om de volgende stap te nemen in beeldscherm technologie. Een stap die misschien wel een hele andere vorm kan aannemen dan wij in eerste instantie dachten. In de laatste maanden zijn er geregeld patenten gelekt voor de mogelijke Galaxy X. Het eerste vouwbare toestel van Samsung kan volgend jaar al verschijnen en moet een indrukwekkend apparaat zijn. Er zijn zelfs geruchten dat het de opvolger van de high tech Samsung Galaxy Note 8 zal zijn. Hoe de smartphone er uiteindelijk uit gaat zien, dat weten nog niemand.

Het is in ieder geval duidelijk dat Samsung verschillende mogelijkheden onderzoekt voor het optimale gebruik van twee beeldschermen. Samsung is niet de enige fabrikant. Afgelopen maand beet ZTE de spits af met de ZTE Axon M en ook Lenovo, LG en OPPO onderzoeken de mogelijkheden voor smartphones met een vouwbaar tweede beeldscherm.

Wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Samsung dual display Samsung Galaxy Samsung dual display patent

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones