Persevenement Huawei op 1 september

Persevenement Huawei op 1 september

Op donderdag 1 september houdt Huawei een persevenement waar een nieuwe smartphone het levenslicht zal zien. Het bedrijf heeft internationale media een uitnodiging verstuurd voor deze happening. Op dit moment kunnen we enkel gissen over welk toestel dit zal worden aangezien de Chinese smartphonemaker wel heel veel voor ons in petto heeft.

Het evenement vindt plaats vlak voordat de IFA-beurs in Berlijn van start gaat, de grootste consumentenelektronicabeurs van Europa. Dit event vindt officieel plaats van 4 tot en met 9 september, maar wat je vaak ziet is dat deelnemers vlak in aanloop naar deze beurs het nieuws over hun nieuwste smartphones naar buiten brengt. Een soortgelijke strategie houdt Huawei er ook op na. Het verschil is echter dat de Chinese smartphoneproducent een eigen evenement organiseert waar het de nieuwste smartphone of smartphones uit de doeken doet.

Huawei P9-reeks

Huawei P9-reeks

Nieuwe Mate 8?

Het is echter de vraag welk toestel we in september te zien krijgen. De laatste tijd horen we wel erg veel geluiden omtrent de activiteiten van Huawei. Zo komt het bedrijf later dit jaar in ieder geval met een nieuwe variant op de Huawei Mate 8. Deze zou naar verluidt uitgerust zijn met een drukgevoelige sensoren die we beter bekken als Force Touch. Deze techniek zagen we al eerder bij de Huawei Mate S. Op sommige markten was deze telefoon uitgerust met deze drukgevoelige techniek. Ons land moest het zonder stellen.

Naast een nieuw high-end toestel zou de Chinese smartphonemaker tevens druk doende zijn om een tweetal budgetsmartphones vrij te geven: de Huawei Y6 II –die we ook wel kennen onder de naam Honor 5A– en de Huawei Y6 II Compact. Deze telefoons zouden voor een adviesprijs van respectievelijk 199 euro en 149 euro over de toonbank gaan.

Tot slot heeft Huawei plannen om komend jaar een smartphone uit te brengen die Googles VR-platform Daydream ondersteunt. Details over de specificaties en precieze verschijning ontbreken, maar dit toestel zou ergens in de loop van de herfst onthuld moeten worden.

Huawei Y6 II

Huawei Y6 II

Minder smartphones

Onlangs vertelde Ada Xu, hoofd van de marketingafdeling bij de Chinese smartphoneproducent, dat het bedrijf in de toekomst niet langer de markt wil overspoelen met vele, goedkope smartphones. In 2011 bracht het bedrijf nog 75 verschillende nieuwe modellen uit, in 2015 was dat aantal al teruggelopen naar 25. Weliswaar een stuk minder, maar nog altijd gemiddeld iedere twee weken een nieuwe telefoon. Om tot dit inzicht te komen heeft het bedrijf zich laten inspireren door concurrent Apple: dit bedrijf lanceert jaarlijks niet meer dan twee of drie premium smartphones.

In plaats van zo veel mogelijk nieuwe mobiele telefoons lanceren wil het jaarlijks liever een klein aantal, high-end toestellen  uitbrengen. Dat heeft het Chinese technologiebedrijf ertoe aangespoord om zich voornamelijk te focussen op de P-serie en Mate-reeks. Ook consumenten met een kleine beurs vergeet Huawei niet: zij kunnen ook in de toekomst terecht voor de voordelige G-lijn.

Huawei is na Apple en Samsung de grootste smartphoneproducent ter wereld met een wereldwijd marktaandeel van 10%. Het bedrijf heeft de ambitie om binnen nu en vijf jaar de grootste smartphonemaker te worden.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones