Persfoto’s Sony Xperia X Compact en Xperia XZ gelekt

Persfoto’s Sony Xperia X Compact en Xperia XZ gelekt

Vandaag houdt Sony zijn persconferentie op de IFA-beurs. Maar voordat het event begonnen is zijn er al persfoto’s uitgelekt van de smartphones die het Japanse elektronicaconcern die gaat presenteren. Het gaat naar verluidt om de Sony Xperia X Compact en Sony Xperia XZ.

Sony zit niet stil en heeft dit jaar zijn smartphone-assortiment flink uitgebreid. Zo zagen de afgelopen maanden de Sony Xperia XSony Xperia X PerformanceSony Xperia XA, en Sony Xperia XA Ultra het levenslicht. En na vandaag kunnen we daar nog eens één of twee toestellen aan toevoegen. Al weken gonst het van de geruchten dat Sony vandaag met twee nieuwe smartphones op de proppen komt: de Sony Xperia X Compact en Sony Xperia XZ.

Specificaties Sony Xperia X Compact

Zo zagen we afgelopen weekend nog een benchmark opduiken waarin mogelijk de specificaties van de Sony Xperia X Compact worden genoemd. Volgens GFXbench heeft het toestel een 4.6 inch scherm met Full HD-resolutie. Gezien de vele grote smartphones en phablets die we vandaag de dag in het straatbeeld zien inderdaad een compact formaat.

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor met een kloksnelheid van 2.1GHz. Deze wordt aangevuld met Adreno 530 GPU van ARM, 4GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen. In hoeverre de opslagcapaciteit is uit te breiden met microSD-kaart, is niet bekend. Foto’s schiet je met de 13 en 8 megapixelcamera. Tot slot draait het toestel op Android 6.0.1 (Marshmallow).

Over de Sony Xperia XZ is nagenoeg niets bekend. Het toestel zou een 5.2 inch Full HD display hebben en eveneens aangestuurd worden door dezelfde Qualcomm Snapdragon 820 als de Xperia X Compact. Ook zou hij voorzien zijn van een 23 en 13 megapixelcamera en USB Type-C aansluiting.

Persfoto’s

Voordat Sony de kans krijgt om de telefoons aan te kondigen, zijn de officiële persfoto’s al gelekt. Xperiablog, een techblog die de laatste ontwikkelingen van Sony op de voet volgt, heeft ze op zijn site gepubliceerd. Een anonieme bron heeft de afbeeldingen aangeleverd. Ze zien er kwalitatief goed genoeg uit om als persfoto door het leven te gaan.

Hieronder hebben we een aantal foto’s opgenomen. Als je ze allemaal wilt bekijken, ga naar Xperiablog.

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia XZ

Sony Xperia XZ

Sony Xperia XZ

Sony Xperia XZ

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones