‘Pixel 2 slomer na beveiligingsupdate’

‘Pixel 2 slomer na beveiligingsupdate’

Google Pixel (XL) en Google Pixel 2 (XL) gebruikers klagen sinds gisteren over snelheidsproblemen na het installeren van de januari beveiligingsupdate. Google erkent het probleem, alhoewel het geen oplossing beloofd. We raden aan te wachten op de notificatie dat de update voor je klaarstaat, en niet handmatig te installeren.

Iedere maand brengt Google een beveiligingsupdate op de markt, meestal op de eerste maandag van de maand. De eerste update van 2018 kwam echter niet op nieuwjaarsdag, maar een dag later op dinsdag. Deze update dicht cruciale beveiligingslekken en zorgt zodoende voor de veiligheid van jouw privé gegevens. Google’s eigen telefoons, waaronder de Nexus en Pixel collecties, worden altijd als eerst voorzien van de nieuwste update. Met de update van deze maand is echter iets vreemds aan de hand. Gebruikers melden namelijk snelheidsproblemen na het updaten. Hierbij openen apps langzamer, duurt het langer om te schakelen tussen programma’s en ook opstarten neemt langer in beslag.

‘Niet handmatig updaten, maar wacht de notificatie af’

Deze problemen hebben betrekking op de Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL. Het probleem lijkt zich enkel voor te doen bij toestellen die handmatig geüpdatet zijn. Dit kan door middel van het downloaden van de bestanden via internet en ze zelf naar je telefoon te verplaatsen, of de zogenoemde factory images flashen. De gebruikelijke route is wachten totdat je een notificatie ontvangt waarin de update wordt aangekondigd. Deze route wordt ook wel OTA genoemd, Over The Air. Google laat in een schriftelijke reactie aan 9To5Google weten het probleem te erkennen. De oplossing voor het probleem is gelukkig simpel: even opnieuw opstarten en je zou geen last meer moeten ondervinden.

Is het probleem na het uitvoeren van een reboot nog niet opgelost? Dan is er wellicht meer aan de hand. Probeer in dat geval een fabrieksherstel te doen waarbij de originele instellingen worden teruggeplaatst. Let wel: hierbij vergaan je persoonlijke bestanden indien je geen grondige back-up maakt.

Over de Google Pixel 2

De Google Pixel 2 is hét Google vlaggenschip van 2017. Officieel niet in Nederland te verkrijgen, alhoewel Belsimpel middels parallelimport toch haar handen heeft weten te leggen op een onbekend aantal exemplaren. De Google Pixel 2 heeft een 5″ beeldscherm met Full-HD resolutie, krachtige Snapdragon 835 processor onder de motorkap en is in het bezit van één van de beste smartphonecamera’s van het moment, zo concludeert DxO: een autoriteit op dit gebied. De 12.2 megapixelcamera excelleert met name in portretfotografie waarbij het onderwerp scherp is, en de omgeving juist wazig wordt getoond.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones