Gerucht! Pixel XL wordt Google’s duurste smartphone

Gerucht! Pixel XL wordt Google’s duurste smartphone

Met de lancering van de Nexus 6P positioneerde Google zich bij de duurdere high-range smartphones. De aankomende Nexus Pixel XL wordt waarschijnlijk zelfs nog hoger geprijsd.

Dit weekend zagen we al een nieuwe render van de kleine Pixel. Vandaag weet Technobuffalo te melden dat Android Police redacteur David Ruddock, de prijs van de nieuwe Pixel XL heeft achterhaald. Het is echter niet duidelijk of het de prijs van de 32 GB variant of de 128 GB Pixel XL is.

Prijs Pixel XL

Ruddock laat via een tweet weten dat de Pixel XL 649,00 dollar gaat kosten, omgerekend circa 577,00 euro. Hij zegt daar wel bij dat het niet duidelijk is, of het de 32 GB of 128 GB versie betreft. Mocht het de adviesprijs zijn van de 32 GB Nexus Pixel XL, dan is het toestel de duurste Google smartphone ooit. Die eer ging eerder naar de Huawei Nexus 6P.

Het is in ieder geval duidelijk dat de Pixel XL verschijnt met 32 GB aan opslag of 128 GB. Er zal geen versie zijn met 64 GB.

Pixel XL

Vlaggenschip prijs

Het vlaggenschip van Google krijg daarmee naar alle waarschijnlijkheid een vlaggenschip prijs. De smartphone wordt in de prijsklasse van vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S7 en de Apple iPhone 7 gezet.

Pixel soap

Waarschijnlijk lanceert Google op 4 oktober de beide Pixels tijdens een speciaal Google evenement. Tot nu toe hebben we veel van de toestellen gezien en we verwachten nog wel wat nieuwtjes voor de lancering.

Pixel XL

Het verhaal achter de Pixels van Google is bijna een soap aan het worden. Men dacht eerst dat LG de nieuwe Nexus smartphones zou maken. Vervolgens werd bekend dat HTC de beide toestellen zou fabriceren. Iets later volgde zelfs twee werknamen, Sailfish en Marlin. Nadat er al benchmark testen gevonden werden van een Google Marlin toestel, bleken de toestellen Pixel en Pixel XL te worden genoemd. Nu wacht iedereen op twee Nexus Pixel vlaggenschepen.

De laatste rapporten geven aan dat de Pixel XL een 5,5-inch Quad-HD AMOLED beeldscherm heeft en draait op een Snapdragon 821 processor met 4 GB werkgeheugen en 32 GB of 128 GB aan opslag. Achterop heeft de XL een 13-megapixel camera en voorop een 8-megapixel camera.

Vanaf 20 oktober verwacht men de toestellen van Google in de winkel.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones