Politieke druk betekent einde Huawei AT&T samenwerking

Einde deal Huawei AT&T

Vorig jaar kondigde AT&T en Huawei een samenwerking aan. De Chinese fabrikant zou eindelijk een voet aan Amerikaanse bodem kunnen zetten. AT&T en Huawei konden het niet eens worden en de veelbelovende samenwerking is nog voor de aankondiging vandaag geëindigd. De verovering van Amerika door Huawei zal nog even op zich moeten wachten.

The Information heeft een brief in handen gekregen waaruit bezorgdheid blijkt vanuit de Amerikaanse Politiek over de voorgenomen samenwerking. De brief is waarschijnlijk een onderdeel van de politiek druk die ervoor heeft gezorgd, dat AT&T en Huawei de samenwerking hebben beëindigd. Bronnen menen dat de Federal Communications Commission (FCC) een brief heeft gehad van leden van de Senaat en intelligentie commissie die hun bezorgdheid uiten over de samenwerking tussen de provider en Chinese smartphone fabrikant vanwege vermeende banden van Huawei met de Chinese Communistische partij en Chinese inlichtingendienst. De Amerikaanse politiek is bang voor mogelijke spionage.

Politieke druk betekent einde Huawei AT&T deal

Vorig jaar leek Huawei dan eindelijk een ingang te krijgen in een van de belangrijkste smartphone markten in de wereld, Amerika. In Amerika worden smartphone vooral verkocht in combinatie met abonnementen en er zijn daar vier grote providers. Een van die providers, AT&T, wilde wel met de Chinese smartphone maker in zee. De samenwerking werd groots aangekondigd en vandaag zou de fabrikant tijdens CES2018 de Huawei Mate 10 Pro lanceren. Amerikanen zouden de smartphone kunnen kopen met een AT&T abonnement. De belangrijke samenwerking voor de nummer drie smartphone fabrikant gaat echter niet door. Een bron van The Information meldt, dat de Amerikaanse politiek haar bezorgdheid had geuit aan de FCC. De FCC is de Amerikaanse keuringsinstantie voor mobiele apparaten. Onderzoek door de Amerikaanse Intelligence commissie naar de samenwerking tussen beide partijen bevestigd de bezorgdheid, aldus de brief door leden uit de Amerikaanse politiek.

Grote klap Huawei nummer 1 ambitie

Het wegvallen van de grote deal met AT&T is een grote klap in voor het Chinese Huawei. De smartphone fabrikant is met een jaarlijkse verkoop van zo’n 150 miljoen smartphones de nummer drie smartphone maker. Met de deal in Amerika zou de Chinese onderneming de strijd om de nummer twee positie met Apple kunnen uitvechten op Amerikaanse bodem. De Amerikaanse premium smartphone maker is nu de nummer twee, met een jaarlijkse verkoop van ruim 200 miljoen premium smartphones. De Amerikaanse markt bestaat uit losse verkoop maar het grootste deel van de smartphone verkopen vind via providers plaats. Daarom is het wegvallen van deal met AT&T een grote tegenslag.

In een statement aan Reuters meldt Huawei, dat het bedrijf betrokken blijft bij de Amerikaanse smartphone markt. De Chinese fabrikant is van mening dat de Amerikaanse consument een betere keuze verdient. Voor nu lijkt een grote doorbraak in de Amerikaanse smartphone markt niet weggelegd voor de Chinese smartphone maker. Oorspronkelijk zou Huawei vandaag de Huawei Mate 10 Pro lanceren voor de Amerikaanse markt via AT&T.

Huawei Mate 10 Pro

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones