Presentatie lekt Sony’s update roadmap

Presentatie lekt Sony’s update roadmap

Binnenkort kunnen wij Android 7.0 gaan verwachten. Het is dan ook logisch dat fabrikanten hun bestaande smartphones een update zullen gaan geven. Geheel onbedoeld heeft Sony tijdens een presentatie hun plannen kenbaar gemaakt voor het uitrollen van deze update. In de presentatie wordt per serie of model aangegeven wanneer de update beschikbaar komt. Met deze globale data is het overigens niet zo dat de update dan ook werkelijk in Nederland beschikbaar is.

Roadmap

Sony heeft in Slovenië een roadmap getoond tijdens een presentatie met de globale planning voor de uitrol van Android 7.0. In oktober kunnen de eigenaren van de Xperia X Performance en de Xperia XZ hun update verwachten. De Xperia X en de Xperia X Compact kunnen de update een maand later verwachten. In december staat de complete Xperia Z5-serie in de planning als ook de Z3+ en de Z4 Tablet. In januari of februari kunnen de eigenaren van een Xperia XA en Xperia XA Ultra hun update gaan verwachten. Deze update wordt dan echter wel aan providers beschikbaar gesteld. Het kan dus goed zijn dat in Nederland de uitrol van deze update later gaat plaatsvinden. Het komt vaker voor dat fabrikanten dit ook gefaseerd uitrollen om de systemen niet overbelast te laten raken. Ook providers kunnen deze update nog eens vertragen en hierdoor kan het goed zijn dat de update later komt dan wat Sony nu opgeeft.

roadmap

Android 7.0

De nieuwste versie van het besturingssysteem van Google brengt ook weer een hoop nieuwe zaken met zich. Zo kun je twee apps tegelijk laten werken door de splitscreenmodus. Automatische updates zullen altijd op de achtergrond werken en met de VR-modus is het besturingssysteem ook geschikt voor virtual reality. Ook de notificaties zijn nu duidelijk verbeterd en kun je sneller en makkelijk reageren op berichten. Ook het menu voor instellingen is vereenvoudigd en hierdoor kun je het toestel makkelijker instellen naar eigen inzicht. Ook het dataverbruik is nu beter te reguleren en kun jij zelf aangeven welke applicaties altijd mogen werken en welke applicaties juist enkel mogen werken op WiFi. Het is slechts een greep van de vele verbeteringen die binnen Android 7.0 zijn doorgevoerd. Uiteraard zijn ook de nodige bugfixes toegepast voor een stabielere werking van het besturingssysteem.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones