Preview: Samsung Galaxy S5

samsung-logo1Morgen komt de langverwachte Samsung Galaxy S5 uit. Het toestel wordt nu door kenners al gezien als het belangrijkste toestel van Samsung van dit jaar. Wat maakt deze telefoon zo bijzonder?

1) Waterdicht


De opvolger van de Galaxy S4 wordt water- en stofdicht. In de video hierboven is te zien hoe de mobiel het na een uur in de wasmachine nog prima doet. Een functie die veel irritaties kan voorkomen. De nieuwe Galaxy S is door Samsung voorzien van een IP-67 certificatie, wat gelijk staat aan ongeveer een half uur waterdichtheid. Dit soort stevigheid zien we niet vaak bij high-end smartphones.

2) Hartslagmeter

Bijzonder aan de Galaxy S5 is dat er een hartslagmeter is ingebouwd. Zo’n hartslagmeter is niet ongewoon in smartwatches of slimme armbanden met sportaccesoires, maar bij smartphones is het wel bijzonder. Door je vingers op de flitser onder de camera te plaatsen wordt je hartslag gemeten en getoond op het toestel.

3) Vingerafdrukscanner

De S5 krijgt een vingerafdrukscanner op de home-knop. Net als Apple bij de iPhone S5 en HTC bij de One Max heeft Samsung een scanner in het toestel verwerkt. Om te ontgrendelen moet je met je vinger over de thuisknop slepen.
Ook bepaalde applicaties kunnen worden beveiligd door middel van de vingerafdrukscanner.
vingerafdruk

4) Software

TouchWiz-5-instellingenDe belangrijkste stap maakt Samsung met de vernieuwde software. De S5 draait op Android 4.4 in combinatie met de eigen softwarelaag Touchwiz. De menu’s en de icoontjes van de apps hebben een veel rustigere uitstraling gekregen. Daarnaast is ook het notificatiecentrum op de schop gegaan.

5) Camera

De camera van de Galaxy S5 kan worden gezien als een technisch hoogstandje van Samsung. Met maar liefst 16.0 megapixel en een razendsnelle autofocus van maximaal 0,3 seconden moet het toestel prachtige foto’s kunnen maken. Ook wordt het mogelijk om ultra hd video’s op te nemen (3840 bij 2160 pixels). Daarnaast is het door enkele bewerkingen mogelijk om de achtergrond onscherp te maken.
De Samsung Galaxy S5 Zoom, een sterk op camera gerichte variant van de S5, krijgt waarschijnlijk een camera met maar liefst 19.0 megapixel.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones