Prijs en specificaties Sony Xperia XZ2 (Compact) gelekt

Prijs en specificaties Sony Xperia XZ2 (Compact) gelekt

Gisteren zagen we een foto voorbijkomen waarop de Sony Xperia XZ2 Compact te zien zou zijn. De foto gaf inzicht in de vormgeving van het toestel, maar niet in de specificaties. Swedroid.se, de grootste Android blog van Zweden, zegt de belangrijkste specs van de reguliere Sony Xperia XZ2 en diens compacte metgezel te kennen.

Het MWC loert om de hoek en Sony is van plan om groots uit te pakken. Als we de geruchten mogen geloven kunnen we maar liefst drie nieuwe toestellen verwachten: de Sony Xperia XZ2, Sony Xperia XZ2 Compact en Sony Xperia XZ2 Pro. Dinsdag verscheen er een foto van het middelste toestel online. Deze lag naast de Sony Xperia Z5. Het verschil was direct te zien. Het nieuwste vlaggenschip krijgt niet langer het platte, strakke design dat je van vroeger kent. In plaats daarvan heeft het Japanse elektronicaconcern het toestel een gebolde achterkant gegeven. Wellicht probeert Sony op deze manier het toestel een meer ergonomisch design te geven zodat hij nog lekkerder in de hand ligt. Tevens hoorden we dat de vingerafdrukscanner zich aan de achterkant bevindt en dat Sony de hoofdtelefoonaansluiting heeft weggelaten.

Specificaties Sony Xperia XZ2 (Compact)

Daar moesten we het mee doen. Maar de smartphone community zit niet stil en de geruchtenmolen draait op volle toeren. Vandaag zegt Swedroid.se de belangrijkste specificaties van de Sony Xperia XZ2 en Sony Xperia XZ2 Compact te kennen. We beginnen met het reguliere model. Deze heeft volgens de techsite een 5,7 inch groot scherm met Corning Gorilla Glass 5 om hem tegen krassen en andere beschadigingen te beschermen. Het beeldscherm ondersteunt High Dynamic Range (HDR) en heeft een aspect ratio van 18:9, wat een indicatie is dat we een edge-to-edge display kunnen verwachten. Daaronder vinden we de Qualcomm Snapdragon 845 met 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslag. Verder bevestigt Swedroid.se dat Sony de vingerafdrukscanner van de zijkant naar de achterkant heeft verplaatst en de 3.5mm audio jack ontbreekt. Tot slot zou er een speciale muziekfunctie zijn die de vibratiemotor van het toestel gebruikt. Details hierover ontbreken op het moment.

De Sony Xperia XZ2 Compact is, zoals de naam al aangeeft, een kleinere versie van het bovengenoemde toestel. Het scherm is niet groter dan 5,0 inch. Dat klinkt klein, maar is significant groter dan zijn voorganger. De Sony Xperia XZ1 Compact heeft een 4,6 inch groot display. Ondanks het grotere scherm zijn de dimensies van zijn opvolger gelijk aan die van de Xperia XZ1 Compact. De schermresolutie bedraagt naar verluidt 2160 bij 1080 pixels (Full HD+) en biedt ondersteuning aan HDR-video’s. Net als de reguliere variant wordt het beeldscherm beschermd door Corning Gorilla Glass 5. Onder de kap treffen we dezelfde componenten als de Xperia XZ2, namelijk een Qualcomm Snapdragon 845 processor, 4 GB RAM en 64 GB ROM. Ook  bij dit toestel ontbreekt de hoofdtelefoonaansluiting. De vingerafdruksensor is eveneens naar de achterkant verhuisd. En ook de Compact-variant heeft dezelfde muziekfunctie als het reguliere model.

Prijzen

Niet alleen de specificaties van de toestellen zijn op straat beland. Swedroid.se zegt ook de adviesprijzen van de telefoons te kennen. Volgens de site krijgt de Sony Xperia XZ2 een adviesprijs van 7.990 Zweedse kronen, omgerekend zo’n 799 euro. Zijn kleinere evenknie gaat naar verluidt over de toonbank voor 5.990 Zweedse kronen, oftewel 599 euro. De verkoop van de toestellen begint mogelijk al op 6 maart.

Het persevenement van Sony is op maandag 26 februari. Dan hopen we alles over de bovenstaande toestellen te horen. En wellicht alles over de vermeende Sony Xperia XZ2 Pro.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones