16 december 2015 door in LG.

De Nexus lijn van Google stond altijd bekend om zijn goede prijs/kwaliteit verhouding. Hoewel er qua specificaties niks mis was met de Nexus 5X, stond de prijs niet iedereen helemaal aan. Zo kon je tijdens de release in Amerika het toestel krijgen voor 379 dollar (iets minder dan 350 euro), waar je in Nederland 479 euro neer mocht leggen. Nu is er uit het niets besloten om de prijs omlaag te doen, die daalt namelijk in veel webshops naar 399 euro. Een prijsdaling van 80 euro. Diezelfde prijsdaling geldt overigens ook voor de 32 GB variant van de Nexus 5X, dus momenteel nog 449 euro kost.

Prijsdaling Nexus 5X

Opvallend is deze prijsdaling wel. Het wil weliswaar vaker voorkomen dat een smartphone na de release wat in prijs zal zakken (zeker als je een paar maanden later kijkt), maar zo’n stevige prijsdaling zie je niet vaak voorbij komen. Vaak is zo’n daling in combinatie met een tijdelijke cashback actie, maar daar is momenteel geen sprake van.

De Huawei Nexus 6P, de andere Nexus telefoon van 2015, is nog niet in prijs gezakt. Die kost momenteel nog steeds 649 euro. Of de Nexus 6P binnenkort een prijsdaling kan krijgen, is niet bekend. Dat is overigens wel mogelijk, als je nu naar de prijzen van deze telefoon kijkt in Nederland en vergelijkt met die in Amerika. Zo betaal je in Amerika zo’n 499 dollar voor het 32 GB model, waar je in Nederland momenteel 649 euro neer moet leggen.

Doe er dus vooral je voordeel mee als je van plan was om een Nexus 5X te bestellen. Kijk op de toestelpagina van de Nexus 5X op Telefoonabonnement.nl voor meer informatie over de Nexus 5X in combinatie met een abonnement.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones