Prijsverhoging apps in App Store

Nog steeds te twijfelen om die ene betaalde app te kopen? Opschieten dan: vanaf vandaag gaan de prijzen van de apps in de App Store op de schop. Applicatieontwikkelaars hebben een mail gekregen waarin Apple een prijsverhoging aankondigt.

Doorvoeren

Apple gaat de prijzen aanpassen in alle landen van de Europese Unie, ook in Canada en Noorwegen. Alle prijzen worden hoger, behalve in IJsland: daar is juist een prijsverlaging aan de orde. Apple heeft een prijsmatrix met verschillende niveau’s, allemaal eindigend op ‘9’. Zo is de goedkoopste betaal-app nu 0,89 cent. Een niveau daarboven is 0,99 euro. Dit loopt op naar 1,79 en 1,99 euro in dezelfde stappen.

De mail werd gisteravond verstuurd, dus we kunnen ervan uit gaan dat de meeste wijzigingen in de loop van vandaag al gebeuren.

Prijsmatrix

Het is dan ook waarschijnlijk dat er na de wijziging geen apps meer bestaan van 89 cent; dan zal de beginprijs voor een betaalde app 99 cent zijn. . Dat beweert iCulture: “Omdat Apple een voorkeur lijkt te hebben voor prijzen die op een 9 eindigen, is het meest waarschijnlijk dat Apple voor een prijsniveau vanaf €0,99 gaat kiezen.”

Of stapt Apple van deze prijsmatrix af? Volgens de berekeningen van iPhoned worden de apps met een BTW-tarief van 21 procent maar een paar cent duurder. Zo zou de goedkoopste app geen 0,89 euro meer zijn, maar 0,93 euro.

Maar waarom?

Als oorzaak voor de wijzigingen heeft Apple het over de BTW-wijzigingen voor de Europese landen. Apple is de aangewezen persoon om de consument (jou) het BTW-tarief te heffen van het land waarin je woont.

Geheel onverwachts komt het mailtje van Apple niet. Vorig jaar kregen applicatieontwikkelaars al een mail waarin werd aangekondigd dat de BTW-tarieven zouden worden gewijzigd.

Uiteindelijk toch de app gekocht maar dikke spijt? Lees ook: iOS-apps: binnen twee weken je geld terug.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones