‘Prijzen Nexus Sailfish en Nexus Marlin bekend’

‘Prijzen Nexus Sailfish en Nexus Marlin bekend’

De afgelopen maanden hebben we veel gehoord en geschreven over de Nexus Sailfish en Nexus Marlin, twee high-end smartphones die HTC in september of oktober gaat aankondigen. Voor het eerst horen we geluiden over de mogelijke adviesprijzen van de 32GB uitvoeringen. Deze zijn naar verluidt vastgesteld op respectievelijk 449 dollar en 599 dollar.

Dat schrijft Nexusblog die zegt ‘interne bronnen binnen HTC’ te hebben gesproken. Over de specificaties laten deze ingewijden zich niet uit, maar wel over het prijskaartje. Deze is volgens hen vastgesteld op 449 dollar of 400 euro voor de Nexus Sailfish en 599 dollar of 530 euro voor de Nexus Marlin. Of dit ook de definitieve Europese prijzen zijn of dat het dollar-teken door een euro-symbool wordt vervangen is niet bekend.

Specificaties Nexus Sailfish en Nexus Marlin

Verreweg de meeste en belangrijkste specificaties van de Nexus Sailfish en Nexus Marlin zijn inmiddels bekend. De afgelopen maanden hebben we beide toestellen meer dan eens op internet gezien, waaronder in de database van GFXbench, AnTuTu en de FCC. Beide toestellen hebben nagenoeg dezelfde specificaties. Het verschil zit hem in het scherm, de batterij en de behuizing. Zo heeft de Nexus Sailfish een beelddiagonaal van 5 inch en de Nexus Marlin van 5.5 inch. De eerstgenoemde heeft tevens een LCD-scherm met FHD-resolutie, de tweede een AMOLED-display met een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels. Verder heeft de Nexus Sailfish een 2770 mAh accu en een jasje van polycarbonaat, de Nexus Marlin heeft een batterij met een vermogen van 3450 mAh en een behuizing van aluminium.

Dan de overeenkomsten. Beide toestellen hebben onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 820, een quad-core processor die bestaat uit twee krachtige Kryo-kernen die geklokt zijn op 2.1GHz en twee energiezuinige Kryo 1.6GHz kernen. Deze chipset wordt aangevuld met Adreno 530 GPU, 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Er wordt echter gesproken over modellen met 64GB en 128GB aan intern geheugen. Of je deze met microSD-kaart kunt uitbreiden is niet bekend, maar ligt wel in de lijn der verwachting.

Verder krijgen beide Nexus-telefoons een 13 en 8 megapixelcamera, dual-band WiFi, Bluetooth, GPS en NFC. Ook een vingerafdrukscanner en USB Type-C aansluiting zijn van de partij. Tot slot draaien beide toestellen op de nieuwste versie van Googles besturingssysteem, Android 7.0 (Nougat). Deze is maandagavond officieel aangekondigd voor de LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs voor de Nexus Sailfish en Nexus Marlin is dus zoals gezegd vastgesteld op respectievelijk 449 dollar en 599 dollar. Wanneer beide smartphones worden onthuld is nog altijd niet bekend gemaakt. Het gerucht gaat dat Google en HTC de toestellen eind september of begin oktober aankondigen. Oftewel, we zullen nog eventjes geduld moeten opbrengen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones