Prijzen Sony Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact gelekt

Prijzen Sony Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact gelekt

Aan het einde van deze maand zal Sony een nieuwe lichting Xperia XZ1 vlaggenschepen lanceren. We hebben al de nodige beelden en lekken gezien. Vandaag weten we ook hoeveel de apparaten in Engeland kosten.

De goed geïnformeerde twitter lekker Roland Quandt weet ons vandaag de prijzen te verklappen van de nieuwe XZ1 vlaggenschepen van Sony. De gloed nieuwe Xperia vlaggenschepen worden aan het einde van deze maand getoond aan de wereld tijdens IFA 2017. Het lijkt bijna wel alsof we op die dag niets nieuws gaan horen en zien, want de specificaties en prijzen zijn al bijna allemaal bekend.

Prijs Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact

De beroemde Twitter lekker Roland Quandt heeft ons vandaag laten weten dat je de Sony Xperia XZ1 in Engeland voor 599 pond op de kop kan tikken. Voor het compactere broertje de Sony Xperia XZ1 Compact betaal je aan de andere kant van het kanaal 499 pond. Omgerekend mag je dus rekenen op 650 euro voor het XZ1 vlaggenschip en 542 euro voor de Xperia XZ1 Compact. Daarmee komt er eindelijk weer een compact vlaggenschip op de smartphone markt zonder dat je daarvoor de hoofdprijs moet betalen. Helaas kunnen we natuurlijk niet een op een de prijzen overnemen. Het blijft nog wachten tot de officiële lancering, voordat de prijs van de Sony Xperia XZ opvolgers in Nederland bekend is.

Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact

Stiekem weten we vrijwel alles over de aankomende Sony vlaggenschepen. Recent lekte ook al een reclame folder en we zagen het tweetal al meerdere keren terugkomen op Geekbench en andere benchmark sites. Het is dus bekend dat we te maken hebben met een high-end duo. We weten al vrij zeker dat de Xperia XZ1 een 5,2 inch beeldscherm krijgt met Full HD resolutie of meer. De krachtbron is de snelle 10nm SoC van Qualcomm. De Snapdragon 835 processor wordt geholpen met 4 GB aan werkgeheugen en er is 64 GB opslagcapaciteit. De hoofdcamera is een opvallende 19 megapixel Motion Eye camera. Hiermee kun je de meest gave slow motion beelden maken bij 960 frames per seconden. De sensoren voor deze camera zijn stijlvol in het midden van de achterkant geplaatst. Aan de voorkant tref je 13 megapixel frontcamera.

Sony Xperia XZ1 promo

De Sony Xperia XZ1 Compact heeft vergelijkbare specificaties maar beschikt over een compacter beeldscherm. Het toestel verschijnt waarschijnlijk met een 4,6 inch HD of Full HD beeldscherm. Benchmark testen hebben ook voor dit model de een Snapdragon 835 als krachtbron. Op camera gebied verwachten we ook hier de verbeterde versies van de camera’s uit de Sony Xperia XZ Premium. Zowel de Sony G8341 als de Sony G8441 zijn namelijk getest met de 10nm krachtbron van Qualcomm.

Op 31 augustus aanstaande worden er waarschijnlijk drie Sony Xperia toestellen gelanceerd tijdens IFA 2017 in Berlijn. De Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact zitten daar zeker bij.

Wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones