Problemen voor matzwarte iPhone 7

Problemen voor matzwarte iPhone 7

Afgelopen jaar zijn de nieuwe iPhone 7 en iPhone Plus gelanceerd. Bij deze introductie zijn er ook een tweetal nieuwe kleuren toegevoegd. Het gaat hierbij om Jet Black en mat zwart. Al spoedig werden de eerste problemen gemeld met de kleur Jet Black. De problemen werden destijds spoedig erkent door Apple, maar een oplossing leek helaas niet voor handen te zijn. Enkel met de tip om een hoesje te kopen werd het probleem weer in de doofpot gestopt. Nu lijken er echter serieuzere problemen te zijn voor de iPhone in het mat zwart.

Kleur laat los

Steeds meer bezitters van een mat zwarte iPhone 7, of iPhone 7 Plus, melden problemen met de kleuren. De kleur laat simpelweg los of is er makkelijk van af te krassen. De problemen lijken zich vooral voor te doen op kleine plekken. Denk hierbij aan de knoppen op de zijkant of vlakbij de speaker. Er zijn echter ook gevallen bekend waarbij de lak elders los laat. Zo zijn er mat zwarte iPhones waarbij de lak aan de zijkant los laat. Een extremer geval is wellicht dat de achterzijde op verschillende plekken los laat. Aan het gebruik kan het niet liggen, want ook met een beschermhoes lijken de problemen zich voor te doen.

Garantie

Inmiddels is Apple wel bekend met het probleem, maar vooralsnog lijkt de fabrikant hier geen prioriteit aan te geven. Een officiƫle reactie heeft Apple ook nog niet gegeven omtrent dit probleem. De eerste klachten kwamen rond november binnen en sindsdien is het aantal klachten sterker aan het groeien. Een beroep doen op de garantie lijkt helaas ook niet mogelijk. In de garantievoorwaarden wordt namelijk een melding gemaakt dat cosmetische beschadigingen niet onder de garantie vallen. Er is dus een goede kans dat dit ook onder een cosmetische beschadiging valt. Het is echter wel opvallend dat het enkel bij gebruikers gebeurd met een mat zwarte iPhone. Het zal ons dan ook niet verbazen dat er in Amerika een rechtszaak wordt gestart, door gebruikers, om alsnog hun recht te halen en een nieuw model te eisen.

Wij zijn benieuwd of jij ook deze ervaring hebt met de mat zwarte iPhone 7.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Paul Herps
Over de auteur: Paul Herps

Telecomfanaat waarbij het er met de paplepel is ingegoten. Dankzij zijn vader een enorme interesse in telecom in de ruimste zin van het woord. Volgt alle ontwikkelingen op de voet en schrijft hier graag over. Buiten kantooruren vaak op het rally circuit te vinden.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Daan Bakker schreef op 16 februari 2017 om 17:41

Hallo,
Ook mijn iPhone 7 heeft hier last van. Maar ook langs de randen aan de achterkant van mijn iPhone begint de lak te vervagen en komt langzamer hand de metaalkleurig er doorheen te komen.
Ik ben van plan om de Apple-service even te bellen en te horen wat zij erover te zeggen hebben. Mijn iPhone 7 is nu pas 4 maanden oud dus ik ben er niet zo heel erg blij mee..

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones