10 december 2014 door in Algemeen.

snapdragon 810Het loopt nog niet echt lekker met de Snapdragon 810-processor van Qualcomm. Deze heeft oververhittingsproblemen. Ook ondervinden de ram-controller en gpu problemen. Er wordt gevreesd dat het niet haalbaar is om de soc in de eerste helft van 2015 te introduceren waardoor de presentatie van verwachte high-end toestellen in gevaar komt. Uitstel dreigt voor toestellen als de Samsung Galaxy S6. Het alarmerende bericht komt van Business Korea, gebaseerd op anonieme bronnen.

Technische problemen

Het is onduidelijk of de chip in de eerste helft van volgend jaar geleverd kan worden, als gevolg van technische problemen zoals oververhitting en een dalende snelheid”, schrijft de website. Mocht het echt zover komen: Samsung zou het probleem kunnen oplossen door haar eigen Exynos-chip te plaatsen maar LG zou in de problemen komen. Voor LG is er namelijk niet zo’n goed alternatief.

Een anonieme bron zegt tegen Business Korea dat Quallcomm voor moeilijk op te lossen problemen staat. Wanneer de chip een bepaalde spanning bereikt, lijkt oververhitting onvermijdelijk. Ook is de connectie tussen de ram-controller en de AP niet perfect, waardoor vertraging van snelheid ontstaat. Het is dus maar afwachten of de toestellen zoals de Samsung Galaxy S6, LG G4 en Sony Xperia Z4 de chip meekrijgen.

Snapdragon 810

Fabrikanten als Samsung en LG zijn flink afhankelijk van de Snapdragon 810. Voor hun premium smartphones gebruiken ze ultra HD-schermen en 64-bits, dat wordt ondersteund door de Snapdragon 810-processor. Bij Snapdragon kun je ervanuit gaan dat die technieken blijven worden ondersteund.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones