Processor snelheid iPhone 7s maakt weer een mega sprong

Processor snelheid iPhone 7s maakt weer een mega sprong

De tekenen zijn duidelijk, de A11 processor van de iPhone 7s en natuurlijk jubileum iPhone 8, worden weer mega snel. Apple staat vanaf oktober waarschijnlijk weer fier bovenaan de benchmark lijsten. A11 processor vermoedelijk veel sneller dan 10nm Android tegenhangers.

Weibo lekker GeekBar maakte recent bekent dat de A11 processor al in massaproductie is. De verwachte nieuwe krachtbron van de iPhone 7s en de iPhone 8 belooft weer een gigantische processor snelheid sprong te maken. Het lijkt dan ook zeer waarschijnlijk dat vanaf oktober de nieuwe lichting iPhones weer fier boven de Snapdragon 835 aangedreven vlaggenschepen staan. We zagen het vorig jaar ook al. De Snapdragon 820 processor van Qualcomm domineerde vanaf de lancering tot aan de lancering van de A10 aangedreven iPhone 7. Ook de snellere Snapdragon 821 bracht daar geen verandering in.

A11 processor iPhone 7s

De reden waarom GeekBar verwacht dat de iPhones nog sneller worden dan bijvoorbeeld de Snapdragon 835 aangedreven OnePlus 5, is als volgt. Kijkend naar AnTuTu zien we dat de OnePlus 5 met 181.614 punten ver boven de iPhone 7 Plus met 166.232 punten staat. De Plus wordt aangedreven door de A10 processor met 3 GB aan werkgeheugen. De nieuwste iPad Pro echter, wordt aangedreven door de A10X Fusion processor en die scoort een ongelofelijke 222.879 op de AnTuTu benchmark. Daarmee gaat de A10X processor al met een mega sprong over de Snapdragon 835 processor snelheid heen. Zoals uit het onderste overzicht blijkt is de iPad score een goede indicator van wat je mag verachten van de iPhone in dat jaar. Je kunt je voorstellen wat de potentie is van de nieuwe A11 processor van Apple.

AnTuTu top 10 juli 2017 Antutu Apple en iPhone score

iPhone 7s verwachtingen

Stiekem neemt de iPhone 8 alle aandacht weg van de nieuw iPhone 7s lichting. Apple lanceert in september namelijk een vernieuwde versie van de iPhone 7, de S. Een update van de prachtige smartphones uit september 2016. We verwachten wederom twee modellen waarbij de basis versie een 4,7 inch LCD beeldscherm krijgt en de grotere een 5,5 inch LCD. Vermoedelijk wijzigt Apple weinig aan de buitenkant. De basis versie verschijnt dus vrij zeker met één enkele hoofdcamera terwijl de Plus een dual hoofdcamera ontvangt. De krachtbron is vrij zeker de A11 processor met 2 a 3 GB aan werkgeheugen. De massafabricage van de snelle processor is namelijk al gestart. Volgens verschillende analisten blijft Apple dit jaar nog onder de 4 GB aan werkgeheugen.

A11 processor Apple iPhone 7s iPhone 8

De smartphone camera is tegenwoordig onmisbaar geworden en de kwaliteit nu nog belangrijker. Met het aankomende dual camera vlaggenschip van Samsung op komst mogen wij aannemen dat Apple enkele aantrekkelijke camerafeatures heeft bedacht. Vergezeld van uitstekende camera’s natuurlijk. Helaas is er weinig tot niets bekend nog. September ligt echter om de hoek en de lancering van de iPhone 7s is dichtbij.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones