6 december 2014 door in Apple.

Tim Cook iphone 5CDe vrolijk gekleurde iPhones die je zo af en toe ziet, zullen volgend jaar een stuk zeldzamer zijn. Want dat ‘af en toe’ zou ‘heel vaak’ moeten zijn. De verkoop van de iPhone 5C valt tegen en volgens geruchten zet Apple volgend jaar de productie van deze telefoon definitief stop. Eerder verlaagde CEO Tim Cook de productie al (lees: een maand na de presentatie van de telefoon!).De iPhone 5C zou een goedkoper alternatief voor de iPhone 5S zijn. De telefoons werden vorig jaar tegelijk uitgebracht.

Minder telefoons

De geruchten komen van een Taiwanese website. Daarin wordt gezegd dat Apple de productie van de iPhone 5C in de fabrieken van Wistron en Foxconn langzaam maar zeker terugdraait. Halverwege 2015 zou het gebeurd moeten zijn. De verkoop van de iPhone 5C verliep niet zo goed als verwacht en sommigen durfden het zelfs een wereldwijde flop te noemen.

Succesvolle middenklasser

Toch deed de telefoon het uiteindelijk beter dan verwacht: zo riepen onderzoekers de telefoon uit tot meest succesvolle middenklasser. Het toestel verkocht zelfs beter dan de iPhone 4s. Vooral onder vrouwen is de telefoon erg iphone5cpopulair.

Hoeveel exemplaren er daadwerkelijk van de iPhone 5C zijn verkocht, maakt Apple niet bekend. Eerder dit jaar zei Tim Cook nog dat de iPhone 5C de aanjager was wat betreft de stijgende verkoopcijfers van de iPhone.

De vraag

Apple kan volgend jaar haar voorraden opmaken en zich richten op de presentatie van een nieuwe iPhone. De vraag is (nu al), wat voor eentje? Een 4-inch toestel? Een nieuwe telefoon met plastic behuizing is niet zo waarschijnlijk.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones