Provider bevestigt bestaan van Xperia XZ2

Provider bevestigt bestaan van Xperia XZ2

De Sony Xperia XZ2 wordt bij naam en toenaam genoemd door Three. Op Twitter was korte tijd een tweet te vinden waarin het vlaggenschip nadrukkelijk werd genoemd door de Ierse provider. De betreffende tweet is inmiddels offline gehaald, maar niet voordat iemand er een screenshot van maakte.

Nog even en het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona gaat van start. Tot nu toe weten we alleen dat Samsung hier haar nieuwste vlaggenschepen uit de doeken doet: de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Dat is immers bevestigd door Dong-jin Koh, het hoofd van de smartphoneafdeling bij Samsung.

We hebben een donkerbruin vermoeden dat ook Sony het podium in Barcelona gebruikt om één of meerdere nieuwe vlaggenschepen te onthullen. Tot nu toe gaan er twee namen de ronde in het geruchtencircuit: de Sony Xperia XZ Pro en Sony Xperia XZ2. Vandaag willen we het over het laatstgenoemde toestel hebben. Het is namelijk de naam die de media aan het toestel hebben gegeven, omdat het de opvolger zou zijn van de Sony Xperia XZ1, een van de vlaggenschepen van afgelopen jaar. Door een blunder van Three Ireland weten we dat het toestel daadwerkelijk in de maak is en onder deze naam wordt gepresenteerd.

Foutje, bedankt

Een webcare-medewerker van Three dacht behulpzaam te zijn en een vraag van een twitteraar te beantwoorden. Hij vroeg of de Sony Xperia XA2 -een toestel dat begin januari gepresenteerd is door Sony- naar de provider Three in Ierland wordt gebracht. Een eenvoudige vraag met een simpel antwoord, toch? De medewerker begint zijn antwoord dan ook met de mededeling dat de Xperia XA2 niet bij hen verkrijgbaar is. Hij vervolgt zijn antwoord door te zeggen dat de Xperia XZ2 wel binnenkort te koop is. Zijn antwoord laat maar weinig aan de verbeelding over.

De baas van de medewerker was overduidelijk niet te spreken over de tweet en gaf de opdracht hem te verwijderen. Zo gezegd, zo gedaan. Maar toen was het kwaad al geschied. Iemand had een schermafbeelding van het antwoord gemaakt en deze doorgestuurd naar onder meer Xperiablog.net. Zij hebben de gewraakte tweet uiteraard weer online gezet. Hieronder vind je hem terug.

Sony Xperia XZ2 tweet

Over de Sony Xperia XZ2

In december verscheen er een conceptfoto van de Sony Xperia XZ2 online. Deze foto gaf jammer genoeg maar weinig details prijs. Bovendien is het een interpretatie van een liefhebber en weerspiegelt deze dus niet per definitie de werkelijkheid. Tegelijkertijd is de render gebaseerd op de laatste geruchten. Volgens de maker van deze foto krijgt het vlaggenschip een dubbele camera en vingerafdrukscanner aan de achterkant. Tevens is het toestel uitgerust met NFC-chip, maar dat zal niemand verbazen.

Tegelijkertijd gonst het van de geruchten op internet. Volgens de laatste berichten krijgt de Sony Xperia XZ2 een edge-to-edge display waarvan het scherm meer dan 90 procent van de voorzijde beslaat. Dat zou wel heel erg veel van het goede zijn. Zo heeft de Samsung Galaxy S8 een screen-to-body ratio van ruim 83 procent. Die paar extra procentpunten maakt een wereld van verschil en zou betekenen dat de Xperia XZ2 vrijwel geen randen heeft. Toch zou het beeldscherm slechts 5,5 inch in doorsnee zijn en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels hebben. Dat lijkt niet helemaal overeen te komen met de verhalen over een edge-to-edge display.

Onder het scherm vinden we wel high-end componenten. Zo wordt de Sony Xperia XZ2 naar verluidt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 845, een octa-core processor die kloksnelheden tot wel 2,8 GHz weet te halen. Volgens de geruchtenmolen wordt deze aangevuld met de Adreno 630 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslag. De camera’s aan de achterzijde hebben volgens de laatste berichten ieder een resolutie van 12 megapixels. Verder beschikken ze over een beeldsensor van Sony, f/2.0 diafragma en elektronische beeldstabilisatie (EIS of SteadyShot). De accucapaciteit bedraagt 3130 mAh en ondersteunt een onbekende versie van Qualcomms snellaadtechniek Quick Charge. Verder hebben we gehoord dat het vlaggenschip zowel IP65 als IP68 gecertificeerd is, oftewel stof- en waterdicht. Tot slot draait het toestel op Android 8.1 Oreo, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones