20 februari 2015 door in Algemeen.

Chipfabrikant Qualcomm laat weten dat het bedrijf vier nieuwe Snapdragon-processors uit zal brengen. Deze worden sneller en krachtiger. In een persbericht zegt de fabrikant dat de Snapdragon 415, Snapdragon 425, Snapdragon 618 en Snapdragon 620 zijn bedoeld voor telefoons uit het midden- en lage segment.

4G-ondersteuning

Momenteel zit de Snapdragon 415 het meest in de pijplijn: deze wordt nu in elkaar gezet en zal nog in het eerste helft van dit jaar gebruikt kunnen worden. De andere drie chips worden later dit jaar verwacht.

In het persbericht begint Qualcomm al meteen over 4G-ondersteuning, welke alle vier de chips bezitten. Over de 4G-technologie is de fabrikant serieus: “Zo serieus dat we alle soorten gebruikers 4G willen laten ervaren, of je nu voor het eerst een smartphone gebruikt of niet.”

nieuwe Snapdragon

Betere graphics en filmen in 4K

De Snapdragon 618 en 620 kunnen onder andere betere graphics ondersteunen en filmen in 4K. Voorheen was die mogelijkheid alleen weggelegd voor chips uit de 800-lijn.

De 415- en 425-processors zijn de eerste chips in de 400-lijn die over acht kernen bezitten. Acht kernen in plaats van vier maakt de chip sneller en energiezuiniger. Deze twee chips zijn de opvolgers van de quad-core Snapdragon 410-processor en maken gebruik van de Adreno 405 GPU, die eerst alleen in de duurdere 600-serie voorkwam. De 425 is in staat om twee 21-megapixelcamera’s aan te sturen.

Strategie

Vice-president Alex Katouzian zegt dat het Qualcomm’s strategie is is altijd om baanbrekende features te introduceren in de 800-lijn en deze vervolgens uit te rollen naar de 600-, 400- en 200-series van de chip. “Hierdoor kunnen fabrikanten geweldige producten leveren aan de prijsbewuste consument.”

De Snapdragon 415 en 425 zijn vooral gericht op de budgetmarkt. De Snapdragon 618 en 620 zijn meer gericht op het middenklassesegment. Wat betreft de kloksnelheid, moeten we nog even wachten.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones