Qualcomm en Samsung introduceren de Snapdragon 835

Qualcomm en Samsung introduceren de Snapdragon 835

Qualcomm heeft eindelijk zijn volgende vlaggenschip processor aangekondigd. De Snapdragon 835 wordt in samenwerking met Samsung gemaakt op het nieuwe 10nm FinFET proces. De processor gaat volgend jaar de strijd aan met de A10 Fusion.

Eerder dachten we dat de aankomende processor Snapdragon 830 genoemd zou worden. Qualcomm wijkt af van een jaarlijks verschil van 10 en komt dus met de Snapdragon 835. De nieuwe chip wordt gefabriceerd met het nieuwe 10nm FinFET proces. De techniek maakt het mogelijk de chip nog kleiner en energie efficiënt te maken. De kans is dan ook groot dat de Snapdragon ook volgend jaar weer de top van de vlaggenschepen aandrijft.

Qualcomm Snapdragon 835

Qualcomm heeft de Snapdragon 835 aangekondigd als opvolger van de Snapdragon 821. Het bedrijf heeft nog niet alle specs en functies van de nieuwe processor gegeven. In het persbericht van de chipfabrikant kreeg het nieuwe productieproces erg veel aandacht. De nieuwe chip wordt namelijk vervaardigd door Samsung op een fonkel nieuw 10nm FinFET proces. Het proces zorgt ervoor dat de processor nog kleiner is. Zonder een erg technisch verhaal te vertellen: kleiner is energie zuiniger en sneller. Een andere vernieuwing is Quick Charge 4.0. Dankzij deze techniek kan de batterij van een smartphone nog sneller opgeladen worden.

De nieuwe Snapdragon is sneller en zuiniger

Het nieuwe productieproces dat enige vertraging heeft opgelopen is klaar voor de vlaggenschepen van 2017. Wat betekent dit voor de nieuwe processor? De processor kan 30 procent efficiënter ingericht worden (meer onderdelen op een kleinere oppervlakte), de processor is 27 procent sneller en/of 40 procent energie efficiënter in vergelijking met de Snapdragon 820.

De Qualcomm vlaggenschepen van 2017 zullen in theorie iets sneller of even snel zijn als de beide iPhones op dit moment. De iPhone 7 Plus scoort 172.644 op de Antutu benchmark en de iPhone 7 scoort 170.124. De snelste Snapdragon 820 aangedreven smartphone is de OnePlus 3. Het toestel scoort 140.288. De Snapdragon 835 zal in theorie maximaal 27% meer scoren dan de OnePlus 3. De maximale score is dan 178.165, er van uitgaande dat de processor niet zuiniger is, maar alleen geoptimaliseerd voor snelheid.

Top 10 snelste smartphones Antutu

Quick Charge 4.0

Snelheid van je smartphone is prettig, maar snel opladen is ook fijn. Qualcomm’s Quick Charge 3.0 deed al veel voor de oplaadtijd van je smartphone. De techniek zorgt ervoor dat je batterij nog sneller oplaad. De volgende generatie van Quick Charge zal een toestel 20 procent sneller opladen dan het snelle Quick Charge 3.0. Bekende toestellen aangedreven door een Snapdragon met QC3 zijn de LG G5 en Samsung Galaxy S7. Beide laden tot 100% binnen 80 tot 100 minuten. Quick Charge 4.0 is sneller en nu ook volledig compatibel met USB Type-C.

We dachten dat de nieuwe processor van Qualcomm de Snapdragon 830 genoemd zou worden. Het werd de Snapdragon 835. De aankondiging van ontwikkeling van de processor verklapt dat Qualcomm en Samsung in de eind fase zitten. Het zal daarom niet lang meer duren voordat we de eerste toestellen met de nieuwe processor mogen verwachten.

Wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones