Qualcomm vecht terug, Xiaomi Mi 6 scoort 210.329 punten

Qualcomm vecht terug,  Xiaomi Mi 6 scoort 210.329 punten

Een Chinese Weibo gebruiker toont een screenshot van een Qualcomm Snapdragon aangedreven Xiaomi Mi 6, die 210.329 punten scoort op AnTuTu.

De Xiaomi Mi 6 is waarschijnlijk de eerste Chinese smartphone die wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 835 processor. De vlaggenschip processor van Qualcomm die net gepresenteerd is op de CES 2017. Qualcomm verloor zijn top positie in de AnTuTu benchmark na de lancering van de iPhone 7 in september 2016. Als de AnTuTu score klopt, dan is het de Snapdragon 835 processor weer de absolute nummer één processor.

Monsterscore Xiaomi Mi 6

De Xiaomi Mi 5s is nog niet zo lang geleden gelanceerd en vandaag treffen we op Weibo een monsterscore van zijn opvolger, de Xiaomi Mi 6. De smartphone werd getest op de benchmark AnTuTu en scoorde daar wel 210.329 punten. Helaas kunnen we niet bepalen in hoeverre het screenshot klopt. Maar mocht het waar zijn, dan is Qualcomm weer volledig terug in de top. Veel vlaggenschepen in 2017 zullen namelijk uitgerust worden met de snelste processor van Qualcomm.

Xiaomi Mi 6 score

Hoe verhoudt de score zich met de rest

Zonder zelfs ook maar gelanceerd te zijn, is de Xiaomi Mi 6 de koning van AnTuTu. Want de score van 210.329 is verreweg de hoogste.

De beide iPhones stonden de afgelopen maanden fier aan kop. De iPhone 7 Plus als nummer 1 met een score van 183.106. De smartphone van Apple draait op een A10 Fusion processor met 3 GB aan werkgeheugen. De Fusion processor is een quad-core die maximaal is geklokt op 2,4 GHz.

De beste Android smartphone is de OnePlus 3T. Aan het begin van dit jaar stond de OnePlus 3 nog bovenaan, maar met de lancering van de Snapdragon 821 heeft die smartphone zijn plek moeten afstaan. Zijn opvolger staat nu bovenaan met de Snapdragon 821 processor en 6 GB werkgeheugen weet het toestel 163.578 te scoren. Ver buiten het bereik van de vermoedelijke nieuwe Xiaomi Mi 6.

Verschillende scores

In de afgelopen tijd hebben we de Snapdragon 835 meerdere keren zien terug komen. Laatst met een teleurstellende score op Geekbench en daarvoor met een prima score ook op AnTuTu. Het is logisch dat de scores veranderen aangezien de processor nog aan alle kanten getest moet worden. Pas wanneer er een paar smartphones gelanceerd zijn en er genoeg scores zijn, dan kunnen we de Snapdragon 835 in de AnTuTu top 10 verwachten. Voorlopig is het nog even wachten op die lanceringen.

We verwachten naast Xiaomi Mi 6 ook nog de HTC 11, LG G6 en natuurlijk de Samsung Galaxy S8 met de rappe processor van Qualcomm.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones