Razer Phone redelijk makkelijk te repareren

Razer Phone redelijk makkelijk te repareren

De Razer Phone is redelijk gemakkelijk te repareren, zo concludeert de bekende smartphone-reparateur Zack Nelson. Wel wordt hij bij elkaar gehouden door een hele boel schroefjes. Geduld is dus geen overbodige luxe.

Vorige maand was het zo ver. Toen werd de Razer Phone aangekondigd. Razer is voornamelijk bekend vanwege diens accessoires voor gamers, zoals toetsenborden, headsets en joysticks. Het bedrijf waagt zich nu echter ook in de telefoonindustrie maar behoudt wel haar eigen karakter. De Razer Phone is namelijk speciaal op maat gemaakt voor gamers. Zack Nelson, van het bekende YouTube-kanaal JerryRigEverything, was benieuwd hoe het toestel er van de binnenkant uitziet en besloot hem open te schroeven. Naast dat Nelson altijd video’s maakt waarin hij nieuw verschenen toestellen op de proef stelt qua bouwkwaliteit, onderzoekt hij ook hoe gemakkelijk toestellen te repareren zijn. Kleine spoiler: de Razer Phone is redelijk makkelijk te repareren, als je tenminste wat geduld hebt.

Heel veel schroefjes

De telefoon zit namelijk vol met allerhande, kleine schroefjes. Zo dien je alvorens je bij de daadwerkelijke componenten van het toestel bent al zo’n acht schroeven te hebben verwijderd. Hierbij zijn de schroefjes ook niet allemaal even groot. Hierdoor moet je goed opletten welk schroefje op welke plaats moet. Ben je eenmaal aangekomen bij bijvoorbeeld de accu of het scherm, wordt het een stuk gemakkelijker. Het scherm is gemakkelijk te vervangen, zelfs voor de minder technisch onderlegde medemens, en ook de accu is binnen een handomdraai vervangen. Wel is het een nadeel dat Razer niet te zuinig is geweest met de lijm. Bovendien moet je er rekening mee houden dat de voorste speaker, boven het beeldscherm, niet meer goed op zijn plaats zit nadat je hem hebt losgemaakt.

Razer Phone

Over de Razer Phone: gemaakt voor de gamers

We stipten het al eventjes aan: de Razer Phone is gemaakt voor de gamer. Dit blijkt wel uit bovenstaande video. Het toestel beschikt namelijk over de grootste hitte afvoerende pijp ooit in een telefoon. Hierdoor blijft de processor koel, zelfs wanneer je intensief aan het gamen bent. Ook is het beeldscherm van de telefoon voorzien van een 120 Hz frequentie. Hierdoor verversen de pixels op een ongeevenaarde snelheid. Daardoor is het beeld altijd haarscherp en blijft het niet hangen: essentieel voor een goede pot in een online shooter bijvoorbeeld. Uiteraard is het toestel voorzien van de beste specificaties. Zo wordt het toestel aangedreven door de Snapdragon 835 processor. Deze krachtpatser vind je onder meer terug in de HTC U11 en LG V30.

De Razer Phone is te bestellen via de officiƫle website van het bedrijf en kost 749 euro. Ook Belsimpel heeft het toestel spoedig op voorraad.

Bekijk het laatste nieuws over Razer:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Nokia telefoons
Honor telefoons
Alle mobiele telefoons