Rechtszaak rond iMessage gaat door

iMessage afmeldenDe problemen rondom de berichtendienst iMessage behoren voorlopig nog niet tot de verleden tijd. Na langdurige klachten over verdwijnende berichten, kwam Apple als antwoord met een speciale afmeldpagina voor iMessage. De rechtszaak die vanwege de verdwijnende sms’jes was opgezet, gaat echter gewoon door.

Klachten

Al lange tijd maken voormalig iPhone-gebruikers melding van verdwenen sms’jes. Berichten worden op iPhones doorgaans ontvangen via de berichtendienst iMessage. Wanneer een gebruiker echter overstapt op een ander toestel, bijvoorbeeld van Android, staat zijn telefoonnummer nog steeds geregistreerd als iMessage-nummer bij Apple. Zodoende komen de berichten nog steeds aan op de berichtendienst, die echter alleen bij iPhones te gebruiken is. Gevolg: sms’jes worden niet ontvangen.

Oplossing

De lange irritatie noodzaakte Apple ertoe met een reactie te komen. Daarom lanceerde het telecomconcern eerder deze week een zogenaamde afmeldpagina. Daarop kun je, zonder in het bezit te zijn van een iPhone, je voorgoed afmelden van de berichtendienst. Probleem opgelost, zo leek het.

Rechtszaak

Niets is echter minder waar. Nog voordat Apple met de afmeldpagina kwam, had een boze Apple-gebruiker, Adrienne Moore, een klacht ingediend tegen de smartphonemaker. Ze pikte het niet langer, en zocht het hogerop, met een rechtszaak tot gevolg.

De aanklacht wordt, ondanks de maatregelen van Apple, niet ingetrokken. De voormalig iPhone-gebruiker claimt dat er sprake is van oneerlijke concurrentie. Doordat sms’jes niet op haar Android-telefoon aankwamen, kon zij niet gebruikmaken van zijn volledige abonnement.

Moore eist dat de rechtszaak ‘class-action’ krijgt. Dat zou tot gevolg hebben dat andere klanten die zich ook gedupeerd voelen zich bij de zaak kunnen aansluiten, met een gezamenlijke schadevergoeding als beoogd doel. Het is nog niet bekend of de zaak daadwerkelijk deze status zal krijgen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones