Record prijsverschil Apple & Samsung van 465 dollar

Record prijsverschil Apple & Samsung van 465 dollar

Het prijsverschil tussen Apple en Samsung smartphones is nog nooit zo hoog geweest. De gemiddelde prijs voor een Apple smartphone ligt 465 dollar hoger dan de prijs voor een Samsung smartphone.

Strategy Analytics (SA) meldt deze week een record prijsverschil tussen de smartphones van Apple en Samsung. Het onderzoeksbureau liet vandaag zien, dat er een gat zit in de gemiddelde verkoopprijs van beide technologiereuzen van meer dan 400 dollar. Vooral het succes van de iPhone 7 in het vierde kwartaal en de terugroep actie van de Galaxy Note 7 hebben het verschil doen vergroten.

Record prijsverschil Apple en Samsung smartphones

Strategy Analystics meldt een record prijsverschil tussen de gemiddelde verkoopprijs van Apple smartphones en die van Samsung. Afgelopen jaar liep het prijsverschil in de periode oktober tot en met december op tot 465 dollar (circa 424 euro). Toen piekte de gemiddelde verkoopprijs van iPhones op 692 dollar terwijl een gemiddelde Samsung LTE smartphone 227 dollar kostte. Misschien kun je het je nog herinneren, dat in het laatste kwartaal van 2016 Apple de meeste smartphones verkocht. De iPhone 7 genoot van veel aandacht en Samsung zag zijn prachtige vlaggenschip in vuur en vlam opgaan. Het gapende gat dat de Galaxy Note 7 heeft laten vallen, kon de Zuid-Koreaanse fabrikant voornamelijk met low-end smartphones invullen.

Prijsverschil niet van tijdelijke aard

SA gelooft echter dat de groeiende kloof tussen de twee fabrikanten niet van tijdelijke aard is. Het verschil zal waarschijnlijk nog verder stijgen, meent het onderzoeksbureau. De onderzoekers menen dat de verschillende verkoopstrategieën van beide technologiereuzen ook een oorzaak is van het groeiende prijsverschil.

Apple richt zich alleen op de premium vlaggenschepen en heeft sinds 2012 vastgehouden aan een gemiddelde verkoopprijs van rond de 600 dollar (circa 547 euro). De gemiddelde prijs ligt nu eerder bij de 700 dollar (circa 639 euro). Met de lancering van drie premium vlaggenschepen, waaronder de veel besproken iPhone 8, aan het einde van 2017 in het verschiet zal die prijs eerder stijgen dan dalen.

iPhone 7 Plus cameras

Samsung daarentegen lanceert diverse modellen smartphone in verschillende prijscategorieën. Het Zuid-Koreaanse concern heeft juist de gemiddelde verkoopprijs verlaagd. In 2012 was de gemiddelde prijs van een Samsung toestel nog 438 dollar (circa 399 euro). Nu ligt die prijs eerder rond de 200 dollar (circa182 euro). De verlaging heeft te maken met een groter marktaandeel van de Koreaanse smartphone fabrikant in de opkomende markten. In deze markten zijn vooral de Galaxy A, J en C-serie populair. Deze serie zijn met name gericht op de budget markt en het middensegment. Samsung richt zich op de premium markt met de Galaxy S-serie. Het nieuwste vlaggenschip daarin is pas gelanceerd, de Galaxy S8.

Galaxy S8 goud

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones