Recordcijfers voor Samsung door succes Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung heeft een goed kwartaal achter de rug. De afgelopen drie maanden behaalde het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf een omzet van 40,9 miljard euro. Ook de nettowinst steeg in deze periode naar 4,7 miljard euro. Dat is voornamelijk te danken aan het succes van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Samsung woensdagnacht Nederlandse tijd onthulde. Het zijn de beste cijfers van de afgelopen twee jaar.

Huawei, Microsoft en Apple

Samsung is niet de eerste die zijn kwartaalcijfers bekendmaakte. Microsoft, Huawei en Apple gingen de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent voor. Huawei boekte in de maanden april, mei en juni goede resultaten. De Chinese smartphonemaker verkocht in de eerste helft van het jaar 60,5 miljoen smartphones, een stijging van 25% ten opzichte van vorig jaar. Dit resultaat is te danken aan het succes van de Huawei P8, Huawei P9 en Huawei P9 Plus.

Microsoft en Apple daarentegen waren minder succesvol. Microsoft verkocht maar liefst 71% minder mobiele telefoons in vergelijking met vorig jaar. Niet vreemd als je nagaat dat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf de afgelopen maanden slechts een klein aantal nieuwe telefoons heeft uitgebracht, waaronder de Microsoft Lumia 650.

Ook Apple kampte voor de tweede keer op rij met tegenvallende verkoopcijfers. Het bedrijf verkocht slechts 40,4 miljoen iPhones de afgelopen drie maanden. Een jaar geleden waren dat er nog zo’n 7 miljoen meer. Daarnaast verkocht Apple ook minder iPads, Mac-computers en andere producten. Als gevolg hiervan daalden de omzet en winst respectievelijk met 15% en 27%.

Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge

 

Kwartaalcijfers Samsung positief

Samsung daarentegen ging het de afgelopen drie maanden voor de wind. In deze periode boekten de Zuid-Koreanen een omzet van omgerekend 40,9 miljard euro, een stijging van 5% ten opzichte van vorig jaar. Ook de nettowinst nam toe tot 4,7 miljard euro, een bescheiden toename van 2% tegenover afgelopen jaar.

Met name de mobiele tak van het bedrijf presteerde bijzonder goed. De winst van deze afdeling steeg in het afgelopen kwartaal met maar liefst 57%. De omzet bleef nagenoeg gelijk en bedraagt ongeveer de helft van de totale omzet van het bedrijf.

In tegenstelling tot Apple en Huawei houdt Samsung niet bij hoeveel exemplaren het verkoopt van zijn toestellen. Het zit er dik in dat de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge ten grondslag liggen aan het financiële succes van het bedrijf. Volgens niet-officiële cijfers zijn beide toestellen al ruim 25 miljoen keer verkocht. Ook in de pre-order periode gingen ze als warme broodjes over de toonbank.

Prognose

Samsung verwacht de rest van het jaar met vergelijkbare cijfers op de proppen te komen. Volgende week dinsdag staat er een persevenement in de boeken: Unpacked 2016. Vanaf dit podium presenteert het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn nieuwste vlaggenschip: de Samsung Galaxy Note 7. Benieuwd naar wat je van dit toptoestel mag verwachten? Telefoonabonnement.nl heeft alle geruchten, specificaties en designelementen voor je op een rij gezet in het artikel ‘Alles over de Samsung Galaxy Note 7 in een notendop’.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones