30 oktober 2014 door in LG.

LG G3Smartphonefabrikant LG heeft in het derde kwartaal van dit jaar een recordaantal smartphones weten te verschepen. Met een groei van maar liefst 39 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2013 komt het totaal uit op een aantal van 16,8 miljoen. Dat is een stijging van bijna 5 miljoen dan een jaar geleden, toen de teller nog stopte bij de 12 miljoen.

Dat meldde LG bij de presentatie van haar kwartaalcijfers over de periode van juli tot september. De recordverkoop leidde tot een omzet uit de mobiele tak van LG van 4,25 biljoen won, wat neerkomt op ongeveer 3,2 miljard euro. De operationele winst van het Zuid-Koreaanse bedrijf komt neer op 167 miljard won (125 miljoen euro). Dat is de hoogste operationele winst sinds 2009.

De fabrikant zegt zelf ook nog niet klaar te zijn met de positieve koers. LG verwacht dat de afgelopen twee kwartalen de positie van het bedrijf in de smartphonemarkt zullen verstevigen, en dat er “ondanks toegenomen concurrentie een goed vierde kwartaal wordt verwacht”.

Televisie

De televisie- en monitortak van LG zag de omzet met een kleine 3 procent verminderen. De vraag naar producten van die afdeling is volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant wel gestegen. Het verwacht dan ook dat de vraag naar ultra hd-tv’s zal blijven toenemen. Wel zal de monitorverkoop licht dalen, aldus LG.

Als geheel draaide LG een omzet van 14,9 biljoen won (11,2 miljard euro). Dat resulteerde in een operationele winst van 461 miljard won, omgerekend zo’n 346 miljoen euro. Dat is ruim twee keer zoveel als een jaar eerder.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones