Refurbished Galaxy Note 7 te herkennen aan grote ‘R’

Refurbished Galaxy Note 7 te herkennen aan grote ‘R’

De refurbished Samsung Galaxy Note 7, een opgeknapte variant van het vlaggenschip van afgelopen jaar, is opnieuw gespot op internet. Tenminste, de maker van de foto’s claimt dat het de refurbished Galaxy Note 7 is. Het toestel is volgens hem te herkennen aan de grote letter ‘R’ op de achterkant. Het is de eerste keer dat we het toestel van voren en van achteren zien.

Voor wie het smartphonenieuws regelmatig in de gaten houdt, zal het bekend in de oren klinken. De Samsung Galaxy Note 7 moest Samsungs succesnummer van 2016 worden, maar mondde uit in een fiasco. Een brandgevaarlijke batterij lag hier aan ten grondslag. Links en rechts ging het vlaggenschip spontaan in vlammen op. Wereldwijd werden er tientallen van dit soort incidenten gemeld aan het hoofdkwartier van Samsung. Toen een terugroep- en omruilactie geen zoden aan de dijk zette, besloten de Zuid-Koreanen om de productie en verkoop van het vlaggenschip stil te leggen.

Galaxy Note 7 R

Einde oefening voor de Galaxy Note 7? Zeker niet. Vlak na de productiestop maakte Samsung bekend dat het dit vlaggenschip opnieuw op de markt wilde brengen, zij het in een opgeknapte variant met een andere naam. De fabrikant had immers een grote voorraad opgebouwd. Deze toestellen bevatten bouwmaterialen die onder erbarmelijke omstandigheden in Afrika gewonnen worden. Om het milieu te sparen wil Samsung het toestel opnieuw lanceren, zij het in een aangepaste variant.

Onlangs hoorden we dat dit toestel onder de noemer Samsung Galaxy Note 7 FE opnieuw gelanceerd zou worden. ‘FE’ was een afkorting voor ‘Fan Edition’. Mogelijk blijkt dit bericht niet te kloppen. Er is een aanwijzing opgedoken dat dit toestel mogelijk de Samsung Galaxy Note 7 R gaat heten, waarbij de letter ‘R’ staat voor ‘Refurbished’. Op internet zijn namelijk foto’s opgedoken waarop het veelbesproken vlaggenschip in vol ornaat te zien is.

Als je rechts onder in de hoek kijkt, zie je daar de letter ‘R’ staan. Daaraan zou de opgeknapte variant van de Galaxy Note 7 te herkennen zijn. Voor de rest is de vormgeving identiek.

Samsung Galaxy Note 7 Refurbished

Specificaties Samsung Galaxy Note 7 R

Tot op heden hebben we nog maar vrij weinig gehoord over de specificaties van de refurbished Samsung Galaxy Note 7. Het gerucht gaat dat het toestel dezelfde specificaties heeft als het origineel. Dan krijgt het vlaggenschip een 5.7 inch Super AMOLED-display met Quad HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en Corning Gorilla Glass 5. Onder de motorkap treffen we dan een Exynos 8890 octa-core processor, Mali-T880 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagcapaciteit.

De refurbished Samsung Galaxy Note 7 heeft hetzelfde camerasysteem als de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Deze bestaat uit een 12 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flitser met Dual Pixel sensor. Volgens de laatste berichten krijgt het toestel een andere batterij. Deze heeft naar verluidt een lagere accucapaciteit: 3250 mAh of 3200 mAh in plaats van 3500 mAh. Ook de S Pen en irisscanner zijn wederom van de partij. Tot slot komt het vlaggenschip met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, Android 7.0 Nougat of hoger.

Wanneer de refurbished Samsung Galaxy Note 7 in de winkels ligt, is nog altijd onduidelijk. In het geruchtencircuit circuleert de datum eind juni. Om consumenten te overtuigen het vlaggenschip aan te schaffen, zou Samsung stunten met de prijs. De adviesprijs zou maar de helft zijn van de oorspronkelijke verkoopprijs. Deze bedroeg 849 euro in de Benelux. Het is overigens nog maar de vraag of het toestel naar ons land komt. Op de vraag in welke regio’s hij verschijnt, houdt Samsung haar kaken stijf op elkaar. Zodra we meer hierover horen lees je dat uiteraard meer over op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones