Refurbished Samsung Galaxy Note 7 duikt op in Geekbench

Refurbished Samsung Galaxy Note 7 duikt op in Geekbench

Hoe die precies heet, is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat het toestel steeds dichterbij komt. We hebben het natuurlijk over de Samsung Galaxy Note 7. Of Samsung Galaxy Note 7R. Of Samsung Galaxy Note FE. Hoe dan ook, het toestel duikt vandaag wederom op in de populaire Geekbench-benchmark en laat hierbij zien over hoeveel vermogen hij beschikt. In dit artikel praten wij jou helemaal bij.

De originele Samsung Galaxy Note 7 was geen lang leven beschoren. Het toestel kwam op de markt, en was eigenlijk binnen twee maanden alweer verdwenen. Om een extreem lang verhaal kort te maken: het toestel voldeed niet aan veiligheidseisen en vormde een gevaar voor diens gebruikers. Hierop besloot Samsung een grootschalige terugroepactie op poten te zetten waarbij de laatste exemplaren zelfs op afstand onbruikbaar werden gemaakt. Nu alle toestellen weer door Samsung zijn ontvangen, is men van plan een tweede poging te wagen. Vanuit milieu- en zakelijk oogpunt zou het immers zonde zijn om miljoenen toestellen te laten liggen op de plank.

Hoe heet hij nou?

Deze nieuwe versie is ‘refurbished’, oftewel opgeknapt. Volgens de laatste berichten uit de wandelgangen is voornamelijk de accu van het toestel onder handen genomen. De stroomtoevoer zou bij de ‘originele’ Note 7 immers hét probleem zijn. Over de naam bestaan nog vele twijfels. De een gaat ‘gewoon’ voor de Note 7 Refurbished, een ander is lekker makkelijk en kort dit af tot Note 7R terwijl weer een ander opteert voor de Note 7 FE. Hierbij zouden de laatste letters staan voor Fandom Edition. Hoe dan ook, het toestel is zojuist opgedoken in de Geekbench benchmark. Hierbij is voornamelijk de processor onder handen genomen.

Refurbished Note 7

Exynos 8890 chipset

De Samsung Galaxy Note 7 Refurbished zal aangedreven worden door de Exynos 8890 processor waarbij de maximale kloksnelheid op 1.6 GHz ligt. Deze chipset is afkomstig en een verbetering van deze uitvoering vind je bijvoorbeeld in de Europese versie van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus, namelijk de Exynos 8895. De processor presteert verrassend goed volgens onderstaande resultaten en hoeft enkel enkele recente top toestellen voor zich te dulden. Voor de rest zal er aan de specificaties van de Note 7 Refurbished weinig veranderen, behalve de accu. In de opgelapte versie van de phablet zal een 3200 mAh accu te vinden zijn, in plaats van een 3500 mAh variant.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones