Resolutie en batterij Samsung Galaxy S8 en S8 Plus bekend

Resolutie en batterij Samsung Galaxy S8 en S8 Plus bekend

Er valt nu zoveel te melden rondom de nieuw aan te kondigen Samsung Galaxy S8 en S8 Plus dat het bijna niet meer bij te houden is. Nog geen paar uur na de aankondiging van nieuwe gelekte beelden, is er nu meer bekend over de schermresolutie en de batterijcapaciteit. Wij vertellen je er alles over in dit artikel.

Het houdt maar niet op met de informatie die loskomt rondom de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. Eerder vandaag berichtten wij al over de nieuwe beelden die uitgelekt zijn waarop beide toestellen in vol ornaat te aanschouwen zijn. We weten nu hoe beiden eruit zien van alle mogelijke kanten en hoeken en hoe de kleuren zich weerhouden. Zojuist zijn ook nog de vermoedelijke schermresolutie en batterijcapaciteit uitgelekt. Via een gelekte afbeelding wordt duidelijk dat de reguliere S8 zal beschikken over een scherm dat tot WQHD-resolutie kan gaan. Wellicht is het nog niet helemaal duidelijk wat dit precies betekend. Daarom leggen wij het even uit.

Zelf je resolutie bepalen

Er zijn diverse schermresoluties gangbaar binnen de telecom wereld. De meeste toestellen van tegenwoordig beschikken over een resolutie van 1480 x 720 pixels, oftewel HD. Dit staat ook wel bekend als 720p. Dit doen zij in een 16:9 verhouding, oftewel voor iedere 16 pixels horizontaal zijn er 9 verticaal. Aangezien telefoons niet in de breedte, maar in de lengte gebruikt worden gaat deze verhouding niet op en wordt het 720 x 1480 pixels. Net andersom dus.

Een stap verder qua resolutie (beter) is WQHD. Deze resolutie bestaat uit 2960 x 1440 pixels, oftewel 1440p. In het nieuwe vlaggenschip van Samsung wordt het vermoedelijk mogelijk om je eigen resolutie in te stellen. Je kunt hierbij kiezen tussen ‘normaal’ HD tot aan WQHD, en alles wat daartussen zit. Het is echter goed mogelijk dat je voor een ‘reguliere’ HD resolutie van 720p of 1080p zal kiezen, aangezien het verschil op relatief kleine schermen vaak moeilijk te zien is. Daarnaast vergt een hogere resolutie ook meer van je batterij, waardoor je minder lang met je toestel kan doen. Ook over de batterij is meer bekend.

Een foto van het menu waarin de schermresolutie van de S8 geregeld kan worden:

Ongeveer zelfde batterij als de S7 en S7 Edge

Ook zijn er gelekte beelden van de vermoedelijke batterij van de S8 en S8 Plus gelekt. Door het modelnummer van de batterij te koppelen aan het modelnummer van beide toestellen rijst het vermoeden dat het hier om de officiële batterijen gaat. De Samsung Galaxy S8 zal beschikken over een batterijcapaciteit van 3000 mAh. Dit is dezelfde capaciteit als die de Samsung Galaxy S7 herbergt. De grotere broer zal beschikken over 3500 mAh capaciteit. Dit is iets minder dan de batterij die in S7 Edge zit, die 3600 mAh herbergt. Wel worden de batterijen vermoedelijk zuiniger door nieuwe technieken te gebruiken. Verdere details over de gebruikerstijd van de S8 en S8 Plus zijn nog niet bekend.

Een foto van de vermoedelijke Samsung Galaxy S8 batterij:

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones