Robin Mobile wijzigt snelheden en tarieven 4G

Per 30 juni zal Robin Mobile ook 4G abonnementen gaan aanbieden, maar daarnaast zal er ook een mogelijkheid bestaan om gebruik te maken van mobiel internet in het buitenland. De snelheden voor 4G in Nederland zullen beperkt zijn tot maximaal 15 Mbit/s. Voor deze nieuwe mobiele internetsnelheid heeft Robin Mobile een tweetal nieuwe abonnementsvormen in het leven geroepen waar klanten ook naar over moeten stappen, of moeten bestellen, om gebruik te kunnen maken van deze hogere downloadsnelheid.

Nieuwe abonnementen
De twee nieuwe abonnementen met standaard 4G heten Robin Pijl Snel en Robin Zakelijk 4G. Het eerste abonnement is puur voor de consument, terwijl de tweede abonnementsvorm juist voor de zakelijke markt is. Tussen beide abonnementsvormen is geen snelheidsverschil. Zowel Robin Pijl Snel als Robin Zakelijk 4G zullen per maand € 49,95 gaan kosten, maar bij het zakelijke abonnement is dit maandtarief wel exclusief BTW. Voor wie kennis wil maken met het 4G van Robin Mobile bestaan er ook mogelijkheden. Per 30 juni is het mogelijk om voor € 9,95 per week gebruik te maken van deze snellere downloadsnelheid. Overigens moet wel opgemerkt worden dat overige providers hogere snelheden aanbieden op 4G, maar daarentegen geen onbeperkt bellen, onbeperkt SMS en onbeperkt data.

Met de komst van de nieuwe snelheid heeft Robin Mobile ook besloten om de tarieven verder onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen. Zo wordt Robin Super Snel, nu nog € 49,95 per maand, vijf euro goedkoper en gaat dus € 44,95 per maand kosten. Hiervoor krijg je wel maximaal 8,2 Mbit/s downloadsnelheid. Ook voor internet binnen de EU is er goed nieuws, want standaard krijgt elke gebruiker 50 Mb per maand gratis internet in het buitenland en buiten deze bundel kost data 8 cent per MB. Buiten de EU kost mobiel internet per MB € 1,99. Met deze constructie komt Robin Mobile tegemoet aan de grote vraag naar mobiel internet in het buitenland, wat voorheen niet mogelijk was bij de provider.

Fair Use Policy
Met de komst van 4G zal ook de fair use policy van Robin Mobile worden aangepast. Afhankelijk van de bundel wordt er nu 6 GB of 8 GB maximaal aan data per maand beschikbaar gesteld zonder dat de snelheid omlaag gaat. Of de databundels nu ook naar beneden worden bijgesteld of juist omhoog gaan vanwege 4G is vooralsnog onduidelijk.

Bekijk het laatste nieuws over Robin Mobile:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones