‘Royal Mail weigert Galaxy Note 7 te vervoeren’

‘Royal Mail weigert Galaxy Note 7 te vervoeren’

Er wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het debacle dat Samsung Galaxy Note 7 heet. Royal Mail, het grootste koeriersbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, zou namelijk weigeren om pakketjes te vervoeren waar het nieuwe vlaggenschip van Samsung in verpakt is. Sommige koeriersbedrijven zouden zelfs geen enkel pakketje van de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent aannemen.

Dat schrijft Android Authority naar aanleiding van een tip die het binnenkreeg van één van hun lezers.

De Samsung Galaxy Note 7 is al een tijdje het gesprek van de dag. Er gaat vrijwel geen dag voorbij of we schrijven over Samsungs laatste vlaggenschip. De directe aanleiding hiervoor is duidelijk: de tientallen meldingen die wereldwijd zijn binnengekomen omdat ze spontaan in brand waren gevlogen. Na onderzoek van de fabrikant bleek dat een defecte batterij de boosdoener was. Samsung besloot begin september dan ook om alle reeds verkochte toestellen terug te roepen en vervangen door een nieuw exemplaar.

Maar ook met de nieuwe toestellen zou van alles mis zijn. Aanvankelijk hoorden we verhalen dat de vervangende exemplaren behoorlijk warm zouden worden bij normaal gebruik en dat de batterij vrij snel leeg zou raken. Gisteren kwam het bericht naar buiten dat een passagiersvliegtuig van Southwest Airlines aan de grond moest blijven, omdat een ‘veilige’ Galaxy Note 7 spontaan begon te roken.

Samsung Galaxy Note 7

Geen vervoer

Het succes van een smartphone is afhankelijk van een groot aantal factoren, afgezien van het feit dat men een mobiele telefoon wil die niet uit het niets vlam vat. Eén belangrijke voorwaarde is dat klanten het toestel eenvoudig via internet kunnen bestellen en op de deurmat kunnen ontvangen. Juist op dat punt krijgt Samsung het mogelijk nog zwaar.

Android Authority zegt dat Royal Mail, de Britse variant van onze PostNL, geen pakketjes wil vervoeren waarin een Samsung Galaxy Note 7 zit. Ook andere koeriersbedrijven zouden vergelijkbare plannen hebben. De techwebsite schrijft dat het van zes postkantoren te horen heeft gekregen dat ze geen pakketten met Samsungs nieuwste vlaggenschip willen vervoeren, zelfs niet als het een retourpakketje richting de fabrikant zelf is. Twee daarvan gaven zelfs aan geen enkel pakketje van Samsung te transporteren, ongeacht de inhoud ervan.

Het nieuws is niet officieel door de koeriersbedrijven bevestigd, maar geeft wel aan hoe de vlag er bij hangt. Voor Samsung zou het desastreus zijn als bezorgdiensten massaal weigeren om hun nieuwste vlaggenschip of andere producten te bezorgen. Zo wordt het een vrijwel onmogelijke opgave om de titel als grootste smartphoneproducent ter wereld te handhaven. Of de fabrikant moet een eigen wereldwijde bezorgdienst op poten zetten. Dat zou een kapitaalintensief megaproject zijn dat bakken met geld zou kosten, iets waar aandeelhouders niet bepaald om staan te springen.

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een 5.7 inch Super AMOLED-scherm met een Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels, Corning Gorilla Glass 5 en Always-On technologie. Het vlaggenschip wordt aangedreven voor een Exynos 8890 octa-core processor met een kloksnelheid van 2.6GHz, Mali-T880 GPU, 3GB werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. Het geheugen kun je met een microSD-kaart uitbreiden tot 256GB.

Foto’s schiet je met een 12 en 5 megapixelcamera met Dual Pixel sensor, waarmee op alle individuele pixels wordt scherp gesteld. De primaire camera is uitgerust met PDAF, optische beeldstabilisatie en LED-flitser. Tot slot heeft de Galaxy Note 7 een 3500 mAh batterij, USB Type-C aansluiting, S Pen, irisscanner en waterdichte behuizing. Hij draait aanvankelijk op Android 6.0.1 Marshmallow, maar krijgt binnen enkele maanden na lancering een update naar Android 7.0 of 7.1 Nougat.

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een prijskaartje van 849 euro. Volgens de laatste berichten zou de phablet vanaf volgende week geleverd worden aan klanten die hem in de pre-order hebben besteld.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones