Roze variant Samsung Galaxy S8 verkrijgbaar in Nederland

Roze variant Samsung Galaxy S8 verkrijgbaar in Nederland

De roze variant van de Samsung Galaxy S8 is binnenkort verkrijgbaar in Nederland. Vanaf vandaag is de nieuwe kleur onder andere te koop bij Bol.com en Belsimpel. Wanneer de nieuwe kleur leverbaar is, is nog niet bekend.

Afgelopen maart kondigde Samsung twee telefoons aan: de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. In eerste instantie werden beide toestellen geleverd in de kleuren Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue en Maple Gold. Enige tijd later introduceerde het Zuid-Koreaanse bedrijf ook een roze variant. In eerste instantie kwam deze versie enkel uit in de thuismarkt. Na ongeveer een maand vond de roze uitvoering ook zijn weg naar Noord-Amerika. Vanaf vandaag duikt de nieuwe versie ook op bij Nederlandse winkeliers. Onder meer Belsimpel en Bol.com hebben de nieuwe uitvoering op de website staan. Een specifieke leverdatum wordt niet genoemd. Beide retailers geven aan dat het toestel “spoedig leverbaar” is. De adviesprijs is onveranderd ten opzichte van eerdere uitvoeringen.

Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is hét vlaggenschip van Samsung in 2017. Het toestel werd in maart gepresenteerd en vestigde direct alle ogen op zich dankzij het Infinity Display. Liefst 83 procent van de gehele voorzijde bestaat uit actief gebruikt scherm. Hierdoor is het scherm behoorlijk fors, terwijl het formaat van de telefoon relatief compact is. Dit heeft alles te maken met de nieuwe 18:9 beeldverhouding. Hierdoor krijgt films kijken en games spelen een geheel nieuwe lading. Het beeldscherm is uiteraard van Super AMOLED en de resolutie is 1440 bij 2960 pixels, oftewel WQHD. De behuizing van het toestel is gemaakt van glas. Hierdoor krijgt hij een aangename en luxueuze feel mee. Wel moet je oppassen voor vingervlekken. Tot slot is de Samsung Galaxy S8 stof- en waterdicht dankzij IP68 certificaat.

Samsung Galaxy S8 blauw

Samsung Galaxy S8 specificaties

Onder de motorkap wordt de Samsung Galaxy S8 aangedreven door de Exynos 8895 chipset. Deze octa-core processor behoort tot de snelste chips van het moment en levert zodoende top prestaties. Ook voor indrukwekkende foto’s zit je bij de S8 goed. De 12 megapixelcamera aan de achterzijde beschikt bijvoorbeeld over een groothoeklens, optische beeldstabilisatie en twee LED-flitsers. Voornamelijk contrasten en scherpte-diepte-effecten registreert de sensor goed. De camera aan de voorkant heeft een 8 megapixelresolutie. De Samsung Galaxy S8 beschikt verder over een vingerafdrukscanner aan de achterkant, draadloze oplaadmogelijkheid en wordt standaard uitgerust met Bixby, de nieuwe virtueel assistent. Het toestel kost momenteel rond de 600 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones