6 juli 2013 door in Algemeen.

smartphonesWat voor een smartphone heb jij? We gaan er al vanuit dat je als lezer van dit nieuwsitem een smartphone bezit. De kans dat je een smartphone hebt is namelijk 63 procent. Dit is uit een recent marktonderzoek van Telecompaper gebleken die dit bij 20.000 Nederlanders heeft onderzocht. Vorig jaar was dit nog 52 procent. Het aantal Nederlanders die gebruik maakt van een smartphone is dit jaar met 11 procent gestegen. Dat de smartphone populair was wisten we al, maar de groei gaat sneller dan we hadden verwacht.

Meer smartphones zorgt voor meer verbruik mobiel internet

Doordat er meer smartphones in omloop zijn wordt er ook meer gebruik gemaakt van mobiel internet. Uit ditzelfde onderzoek is onder andere gebleken dat zo’n 40 procent van alle Nederlanders met een mobiele telefoon deze gebruikt om mee te e-mailen en internetpagina’s mee te bekijken. Mensen met een telefoon abonnement maken meer gebruik van mobiel internet dan mensen met een prepaid telefoon. En tot slot, het versturen van berichten via SMS is nog altijd de meest voorkomende manier, maar daalt door diensten als Whatsapp wel sterk in populariteit.

Welke providers zijn het populairst?

Volgens dit onderzoek zijn de providers Vodafone en T-Mobile het grootst en populairst. Beide providers zijn gezamelijk goed voor een marktaandeel van ongeveer 50% van alle telefoongebruikers met abonnement. Tele2 is een stuk kleiner dan Vodafone en T-Mobile maar heeft zijn marktaandeel het afgelopen jaar bijna verdubbelt en staan nu op 5%. Opvallend is dat KPN bij onze bron niet wordt genoemd. Wij verwachten zelf dat het aandeel gedaalt is doordat de consument te weinig interesse had in het leasen van een telefoon. Vandaar ook dat KPN is gestopt met lease abonnementen.

Bij het uitkiezen van de juiste provider geldt de prijs van het abonnement als belangrijkste reden. Op de tweede plaats komt de telefoon die je er bij krijgt.

Nieuwsgierig naar alle smartphones?
Op Telefoonabonnement.nl vergelijk je eenvoudig alle smartphone aanbiedingen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones