Mogelijke Huawei Lite
7 april 2016 door in Huawei.

Gister zijn zowel de Huawei P9 als zijn de grotere P9 Plus gelanceerd in een ware showbizz lancering in London. Tegelijkertijd heeft de Hi-Teck site Mail.ru hun kleine broertje in handen gekregen. Het toestel moet Huawei’s nieuwste mid-range telefoon worden en de belangrijkste specificaties van het toestel zijn al gelekt.

Verwachtingen Huawei P9 Lite

Gelijk aan de normale P9 krijgt de P9 Lite volgens de Russen een 5,2 “scherm met de bekende 1080p-resolutie. Je zult begrijpen dat de dubbele camera’s van Leica moesten wijken vanwege het budget. Een traditionele Huawei 13-megapixel camera met één LED-flitser siert het apparaat achter. Je krijgt waarschijnlijk wel de selfie-camera van de normale P9, een 8-megapixel camera. Mail.ru maakt geen melding van de chipset in de telefoon. Eerdere geruchten suggereerde dat de telefoon een Snapdragon 650 of Huawei’s eigen Kirin 935 processor krijgt. De Lite verschijnt in twee versies, één met 2GB en 3GB RAM. Intern krijgt de telefoon 16 GB geheugen en dit is uitbreidbaar tot 128 GB met een microSD-kaart.
Batterij (3000 mAh) en vingerafdrukscanner zijn gelijk aan de normale Huawei P9.

Succes nieuwe Apple iPhone SE reden voor afbreken P9 Lite?

De geruchtenmolen voor de lancering van de nieuwe P9 was behoorlijk zeker over het verschijnen van, op zijn minst, drie modellen. Net als de voorganger de Huawei P8 en P8 Lite. We kunnen alleen maar gissen waarom de Huawei P9 Lite niet op het toneel verscheen afgelopen woensdag. Een van de redenen kan zijn dat de iPhone SE juist in China, het thuisland van Huawei, een immens succes is. De smartphone kreeg wel 3,4 miljoen pre-orders en dat aantal zal Huawei niet koud laten. Het kan dus goed zijn dat Huawei haar Lite opnieuw naar de tekentafel heeft gehaald of juist opzij heeft gelegd om te worden gelanceerd samen met een ‘P9 SE’ model.

Geduldig wachten we op het volgende evenement van Huawei en misschien zien we dan wel de nieuwe budget Huawei Lite.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones