Samsung gebruikt slechts 2 accu leveranciers Note 8

Samsung gebruikt slechts 2 accu leveranciers Note 8

Bronnen uit de smartphone industrie melden dat Samsung afscheidt neemt van de accu leverancier ATL voor de Note 8. De Chinese partner zou samen met SDI en Murata de accu’s leveren voor de aankomende Samsung Galaxy Note 8.

ET News meldt vandaag dat Samsung afscheidt heeft genomen van de Chinese accu fabrikant Amperex Technology Limited ( ATL ) voor de levering van de accu’s voor de Samsung vlaggenschepen. Het aankomende Galaxy Note 8 vlaggenschip wordt uitgerust met 3.300 mAh batterijen van Samsung SDI en het Japanse Muratu. De reden ligt volgens een anonieme bron in de verscherpte veiligheidsmaatregelen en bij behorende kosten stijgingen na de brand gevoelige Galaxy Note 7 in 2016.

The Investor Galaxy Note FE

Verscherpte accu veiligheidsmaatregelen

ATL is de grootste smartphone batterij maker in de wereld. De accu maker levert batterijen aan grote merken zoals Apple en Samsung. De verscherpte kwaliteitscontroles die Samsung eist, zouden de maker hebben gedwongen nieuwe apparatuur te kopen melden de bronnen van ET News. De partijen zijn het vervolgens niet eens geworden over de voorwaarden.

Galaxy Note 8 batterij cruciaal

Vol verwachting kijken we uit naar de lancering van de Samsung Galaxy Note 8 aankomende woensdag. Na het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 van vorig jaar heeft de Zuid Koreaanse fabrikant de veiligheidsmaatregelen zwaar verhoogd. Je kunt begrijpen dat de nummer één smartphone fabrikant van de wereld niet nog een keer op die manier in het nieuws wil staan. Een zeer goede accu is dus cruciaal!

Men verwacht daarom een bescheiden ( voor zijn formaat ) 3.300 mAh accu in de Samsung Galaxy Note 8. De vertrouwde leveranciers van Samsung accu’s zijn Samsung SDI, Murata en ATL. Het laatste bedrijf is volgens een anonieme bron echter niet meer de leverancier van de Galaxy Note 8 accu’s. Eerder bleek al dat de samenwerking tussen ATL en Samsung ook niet op gaat voor het aankomende Samsung Galaxy S9 vlaggenschip.

Samsung accu leveranciers

Samsung gebruikt voor de aankomende vlaggenschepen, Samsung Galaxy Note 8 en Galaxy S9, de batterijen van Samsung SDI en Murata. Men vermoedt dat Samsung SDI verantwoordelijk gaat zijn voor 80% van de Note 8 accu’s. Murata neemt de resterende 20% voor haar rekening.

ET News meldt dat de decennium lange samenwerking tussen Samsung en ATL waarschijnlijk wel wordt gehandhaafd. De relatie is echter onder druk komen te staan door de uitval van het Galaxy Note 7 vlaggenschip. Het debacle heeft er voor gezorgd dat Samsung de kwaliteitscontrole gigantisch heeft verhoogd. Daarnaast houdt de Zuid Koreaanse fabrikant de accu leveranciers nauwlettend in de gaten, aldus de anonieme bron.

Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 wordt woensdag gelanceerd en is niet veel later in pre order te bestellen. Het nieuwste vlaggenschip van Samsung krijgt een indrukwekkend groot AMOLED Infinity beeldscherm. We verwachten standaard een Snapdragon 835 / Exynos 8895 processor met wel 6 GB aan werkgeheugen. Er gaan zelfs geruchten over een 8 GB versie voor Zuid Korea en China. De Note 8 is het eerste Samsung vlaggenschip met dual camera setup. Een zeer indrukwekkende camera setup blijkt uit geruchten. Je kunt de lancering live volgen via de site van Samsung zelf.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones