Samsung wil 320 miljoen smartphones verkopen in 2018

Samsung wil 320 miljoen smartphones verkopen in 2018

Samsung Electronics speelt dit jaar op veilig. De nummer één smartphone fabrikant heeft een verkoop doel van 320 miljoen smartphones voor 2018. Daarmee verwacht de fabrikant ongeveer evenveel smartphones te verkopen als vorig jaar.

Samsung Electronics is de grootste smartphone fabrikant in de wereld. De fabrikant uit Zuid Korea verkoopt zelfs twee keer meer smartphones wereld wijd dan de nummer drie, Huawei. Volgens the Investor heeft de fabrikant een bescheiden verkoopdoelstelling voor 2018 bepaald. De fabrikant wil dit jaar ongeveer 320 miljoen smartphones verkopen.

Samsung verkoopt 320 miljoen smartphones in 2018

The Investor meldt, dat Samsung onlangs haar leveranciers heeft geïnformeerd over de verkoopplannen van 2018. De Zuid-Koreaanse technologie reus wil dit jaar 320 miljoen smartphones, 40 miljoen GSM telefoons, 20 miljoen tablets en 5 miljoen draagbare apparaten verkopen. Voor het aantal smartphones is dat een bescheiden verkoopdoelstelling. De fabrikant uit Korea heeft dat aantal in 2017 waarschijnlijk ook al behaald.

Ondanks de gematigde doelstelling van de tech reus blijft het natuurlijk een geweldige hoeveelheid aan smartphones. De verwachting van het Zuid Koreaanse merk heeft onder andere te maken met de verzadiging op de wereldwijde smartphone markt. Het verkoopcijfer kun je niet laag noemen. Want de grootste concurrenten, Apple en Huawei, verkopen jaarlijks respectievelijk 200 miljoen en 150 miljoen smartphones.

Samsung zal zich dit jaar vooral richten op de winstgevendheid van de smartphones. Dat betekent, dat de Koreaanse fabrikant zich met name richt op de duurdere premium modellen. De Samsung Galaxy S9, de Galaxy Note 9 en waarschijnlijk de veel besproken opvouwbare Samsung Galaxy X.

Samsung Galaxy S9

Het eerste premium model van de fabrikant zal de Samsung Galaxy S9 worden. Men verwacht dat de smartphone in twee modellen wordt gelanceerd. De basis Galaxy S9 beschikt vermoedelijk over één hoofdcamera terwijl de Galaxy S9 Plus een dual hoofdcamera krijgt. Het tweetal wordt in Europa aangedreven door de krachtige Exynos 9810 processor van het merk zelf. Deze week worden de specificaties van de nieuwe Exynos processor vermoedelijke bekend gemaakt. De Twitter site van Exynos hint namelijk op een persconferentie op 4 januari.

We verwachten, dat de nummer één smartphone fabrikant de nieuwe Galaxy S lijn lanceert tijdens het Mobile World Congress 2018 in Barcelona.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones